Slučaj iz Čilea
61

Komičan trenutak zabilježen na kameri: Dok je izvještavao o krađama papagaj mu ukrao slušalicu

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
U urnebesnom trenutku koji je zabilježen na kameri, papagaj je ukrao slušalicu čileanskom novinaru tokom javljanja uživo dok je pričao o krađi u jednoj od regija u zemlji.

Papagaj je stao na rame novinara Nicolasa Krumma i iznenadio ga krađom slušalice dok je u javljanju uživo za kanal Chilevision raspravljao o porastu lokalnih pljački. Kako bi vratili slušalicu, ekipa je pokušala uhvatiti pticu, no ona je poletjela.

Papagaj je kasnije ispustio slušalicu, koja je na kraju pronađena, prema izvorima lokalnih medija.

Komični događaj uhvaćen je kamerom, a pokazuje da je Krumm uživo izvještavao o krađama i sigurnosti u Santiagu de Chileu kada mu je sudbina namijenila iznenadnog posjetitelja.

@rtenews A parrot stole a Chilean reporter's earphone as he reported live on a spike in robberies in Chile's capital #rtenews #parrot ♬ original sound - RTÉ News

Na snimku se vidi da je novinar počeo signalizirati snimatelju kada mu je papagaj sjeo na rame. U tren oka ptica se pomaknula dva koraka udesno i odnijela slušalicu.

Ovaj događaj je jedna od neobičnih slučajnosti koje su se dogodile uživo na televiziji, a mnogi na internetu su oduševljeni videom te se dijeli na društvenim mrežama širom svijeta.

"Osumnjičeni je bio mal, zelen i pernat", šalili su se u komentarima u kojima su istaknuli ironiju da se krađa desila upravo u momentima dok je novinar izvještavao o pljačkama.