"Hajde da ludujemo..."
33

Tajči o nastupu koji je obilježio njenu karijeru: Nevjerovatan je put kojim sam prošla

I. B.
Od izvedbe Tajčine "Hajde da ludujemo" prošlo je preko 30 godina (Foto: YouTube)
Od izvedbe Tajčine "Hajde da ludujemo" prošlo je preko 30 godina (Foto: YouTube)
Pjevačica Tatjana Matejaš Cameron ili bolje, Tajči, koja je svojevremeno bila omiljena tinejdžerska zvijezda prisjetila se razdoblja koji je obilježio njenu karijeru te pratiteljima otkrila šta je bilo ono što je vodilo njenim životnim putem.

Uoči Eurosonga, Tajči koja je Jugoslaviju 1990. predstavljala pjesmom "Hajde da ludujemo", odlučila je sa svojim pratiteljima podijeliti dio svog životnog iskustva.

"Još od ranijih vremena, imala sam jasnu viziju šta želim raditi, kako se želim osjećati i kako doprinijeti svijetu. Pobjedivši 1990. na takmičenju postala sam superzvijezda u svojoj zemlji i nisam znala šta me očekuje. Željela sam pjevati, osjetiti ljubav i povezanost sa publikom te donijeti malo radosti u ovaj svijet. Pobjeda je bila pravi bonus, ali već sam imala sve što sam željela, radila i zamišljala", prisjetila se Tajči svojom objavom uz niz fotografija.

Pjevačica koja od 1992. živi u Americi te se opredjelila za izvođenje duhovne muzike, priznala je kako je ponosna jer je na životnom putu slijedila svoje srce.

"Kada sam odlučila otići, željela sam rasti, učiti, osjetiti se slobodnom i dijeliti sa svijetom drugačiju vrstu radosti - onu u kojoj sam tražila i sebe. Kada slijedite unutarnji glas, ne osvrčući se na ono što će biti, to dovodi do najnevjerovatnijih ishoda. Uglavnom mnogo boljih od onoga što naši ograničeni umovi mogu zamisliti", objasnila je pjevačica i dodala kako nije mogla ni zamisliti koliko će biti nevjerovatan životni put kojim je prošla.

Na kraju, zaključila je kako ćemo se u neka doba svi osjetiti superzvijezdom svog života.

"Biti ćete na vrhu životnih ljestvica, jer svi ti trenuci ukazuju na ono za čim svi čeznemo - povezanost", objasnila je pjevačica.

Tajči je sa svojom pjesmom prvenstveno pobjedila na Jugoviziji koja se održala u Zadru 1989. godine, a naredne godine je na Eurosongu dobila 81 bod, zauzevši sedmo mjesto na takmičenju.

I danas je prepoznatljiva među brojnim generacijama, a njen bezvremenski hit obavezno je "štivo" i za one koji tek dolaze.

Iz 18-godišnjeg braka sa pokojnim suprugom Matthewom Shaneom Cameronom, pjevačica ima tri sina, a nakon njegove smrti posvetila se duhovnosti. Na svom profilu, nerijetko se mogu naći i njeni motivacijski savjeti.