Predstavljala Jugoslaviju
64

Sjećate li se Tajči i Eurosonga u Zagrebu: Prošle su 33 godine od hita "Hajde da ludujemo"

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Hrvatska pjevačica Tatjana Matejaš Cameron poznatija kao Tajči prisjetila se svog nastupa na Euroviziji 1990. godine i hita "Hajde da ludujemo" kojim je tada predstavljala Jugoslaviju.

Nakon pobjede benda Riva s pjesmom "Rock Me" 1989. godine, Jugoslavija je bila domaćin narednog izdanja Takmičenja za pjesmu Eurovizije koje se 1990. održalo u Zagrebu. Predstavnica bivše Jugoslavije bila je Tajči, a s pjesmom "Hajde da ludujemo" osvojila je sedmo mjesto.

Tajči se na svom Instagram profilu prisjetila hita zahvaljujući kojem je stekla popularnost u regiji te je otkrila da se spomenuti nastup desio prije tačno 33 godine.

"Bilo mi je drago vidjeti ovu uspomenu danas - moji prijatelji su podijelili - 3.3. prije 33 godine", napisala je Tajči.

"Ovo je bio trenutak u vremenu u kojem sam se pojavila 100 posto otvorena za ljubav. Moje unutrašnje "ja" je bilo bez straha, odbijajući da vjeruje bilo kome ko bi rekao da nisam dovoljna ili da nisam imala dovoljno (šta god je to dovoljno njima značilo), potpuno okružena energijom radosti, nade i optimizma", poručila je.

Istaknula je da je bez obzira na rezultat na takmičenju "pobjeda u životnim izazovima" ono što je važno.

"Bilo je nevjerovatno, moćno, magično i strašno", poručila je.

Također, pojasnila je da svi to dožive na nekom nivou: "Toliko se bojimo svoje snage, ljepote koju posjedujemo iznutra, svoje sposobnosti da volimo i donosimo radost i nadu drugima da se povlačimo u nešto što se čini 'normalnijim'", napisala je.

Povodom 30. godišnjice izlaska pjesme i nastupa na Eurosongu Tajči je ponovo snimila pjesmu "Hajde da ludujemo", ali su s njom u toj verziji zapjevale i njene kolegice Alka Vuica, Tijana Dapčević, Ivana i Marija Husar, Sanya Mateyas, Kristina Kuzmić, The Frajle, Domenica i Mia Dimšić.