Pogledajte izvedbu
9

Pet hrvatskih gradova plesalo u Rim Tim Tagi Dim ritmu

N. C.
(Foto: Marko Lukunić/ Pixsell)
(Foto: Marko Lukunić/ Pixsell)
Pet hrvatskih gradova, Zagreb, Split, Zadar, Osijek i Umag, u podne su postali središte plesa i podrške hrvatskom predstavniku na Eurosongu Baby Lasagni.

Na splitskim Prokurativama u snimanju Rim Tim Tagi Dim plesa sudjelovali su brojni plesači, građani, ali i turisti.

U ritmu muzike širom Prokurativa rasplesali su se stari i mladi, muškarci i žene, odrasli i djeca, domaći i stranci. 

Sudionike plesa snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije (HRT), a osim u gradu pod Marjanom snimanje se odvijalo i u Zagrebu, Zadru, Osijeku i Umagu. Građani tih gradova su sudjelovanjem i prepoznatljivom koreografijom hrvatskom predstavniku na ovogodišnjem Eurosongu Baby Lasagni poslali poruku podrške.

U već poznatom ritmu Rim Tim Tagi Dim posljednjih su tjedana zaplesali policajci, vatrogasci, balerine, poštari, razne plesne grupe, a sad i građani Hrvatske po trgovima.

Kako najavljuju s HRT- a, današnja snimanja u hrvatskim gradovima publika će moći pogledati u emisijama Dobro jutro, Hrvatska, Dnevnik, Kod nas doma, te na društvenim mrežama i njihovim web stranicama.

Ovogodišnji 68. po redu Eurosong održat će se od 7. do 11. svibnja u švedskom Malmou, a hrvatski predstavnik od samog početka visoko kotira na vrhu ljestvice mogućih pobjednika. Dugo je bio na prvom mjestu kladionica za pobjedu, a sada je na drugom mjestu, odmah iza Švicarske. 

Marko Purišić ili umjetničkog imena Baby Lasagna je toliko popularan po Europi i svugdje gdje nastupa na predeurovizijskoj turneji da publika s njim zdušno pjeva i pleše Rim Tim Tagi Dim. Tako je bilo i u Londonu i u Madridu, prenosi Hina.