Teško iskustvo
38

Srbijanska glumica o borbi sa zdravstvenim problemom: Udebljala sam se 10 kilograma za 23 dana

N. C.
Sofija Rajović
Sofija Rajović
Srbijanska glumica Sofija Rajović iskreno je govorila o borbi sa zdravstvenim problemom.

Naime, glumica je u jednom trenutku svog života doznala da ima insulinsku rezistenciju.

"To je bilo nešto stravično – ja sam se za 23 dana udebljala skoro 10 kilograma. To utiče na socijalni život, ne možete da odete u restoran pa se tamo pitate šta jesti… Onda dođete do momenta kad shvatite da cijeli život kalkulišete kad i šta jesti, u stilu 'ako sam sad pojeo ovo, sutra neću ono' i to je stvarno opterećujuće na dnevnom nivou. Kad shvatite da ste od 365 dana u godini 300 dana razmišljali 'da li je to bilo pametno jesti ili ne', previše je", naglašava ona.

Potom je glumica je ispričala i kako izgleda zavisnost od šećera.

"Ko ne zna, blago njemu. Zavinost od šećera bukvalno porede s najgorim opijatima i drogama. Ja tačno znam, imam momente kad krećem neku ishranu i kad se odričem slatkog, to je strašno. Ja bih sama od sebe pobjegla u tim momentima i onda često kažem prijateljima: 'Mislim da ne bi trebalo da se viđamo naredne dvije sedmice'. Bar nekoga da sačuvam", kazala je.

Preporuke njenog ljekara bile su smanjenje unosa šećera, ali i uključivanje brzog hodanja bar 45 minuta svaki dan.

"Ja sam zaista cijeli život neko ko je ješan i zaista uživam u tome. Želja mi je da se probudim ujutru i da pomislim: 'Šta bih mogla danas da obučem', ili 'kako da se našminkam', kao svaka normalna žena, samo da nije 'gdje ručati danas'. E, moj se život bazira na: 'Dobro jutro, gdje ručati danas?'", priznala je ona.