Nije ga prijavila
14

Tajči otkrila da je silovana kada je bila tinejdžerka: To sam potisnula duboko u sebe

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Tatjana Matejaš Cameron, poznatija kao Tajči, je gostovala u podcastu "Skip Or Beep" te je, između ostalog, govorila o tome kako je silovana kada je bila tinejdžerka.

"Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti. Na koji način si sebe dovodila u pitanje?", upitala ju je voditeljica Tatjana Jurić.

"Nisam imala alata, to je problem. Kako sam ja osobno bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe... Moja baka je znala reći 'Ja ću to ponijeti u grob.' Tako da sam odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći nego da ću to ponijeti u grob", odgovorila je Tajči.

Dodala je da ni majci nije rekla šta se dogodilo zato što se plašila.

"Da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nigdje da idem sama, ni na gažu, a bojala sam joj se i reći jer sam je željela zaštititi. Kako nešto tako užasno reći mami? Puklo bi joj srce", kazala je.

Nije prijavila muškarca koji ju je silovao. Tvrdi da to uopće nije važno zato što je prošlo mnogo vremena.

"Ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane, da ulažem energiju u to... I oni muškarci, i njima se to događa iz neke traume...", rekla je.

Također je navela da se sada bavi mentorskim radom u zatvoru sa zlostavljanim ženama.

"Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja... Sa ženama koje su bile totalno roblje. Žrtve seksualnog roblja nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje 'nekome pripadaju', one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulirane. Samim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to mijenja, time kako ja odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost... Treba iscijeliti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći 'Ovaj čovjek - morate ga liječiti', ali kada tako dugo prođe vrijeme, ima drugih načina na koje mi možemo utjecati da se to više ne događa i ne ponavlja", kazala je.