Legendarni glumac
13

Morgan Freeman privukao pažnju izgledom na dodjeli Oscara, ali i dodatkom na ruci

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Morgan Freeman pojavio se na sinoćnjoj dodjeli Oscara, a svojim izgledom i neobičnim "modnim" dodatkom privukao je pažnju i znatiželje gledalaca ceremonije.

Morgan Freeman pojavio se na bini ruku pod ruku s Margot Robbie, a uz fizičku promjenu gledaoci su primijetili da je nosio neobičan dodatak.

Naime, Freeman je izašao na binu kako bi proslavio 100 godina Warner Brothersa, a tom prilikom pokazao je izbrijanu glavu uz brkove - što nije izdanje u kojem su ga navikli gledati, a na ruci je imao rukavicu do lakta.

Dok su mnogi ovo otpisali kao samo stilski izbor, postoji razlog zašto je glumac morao nositi rukavicu na sinoćnjoj dodjeli. U stvari, glumac je nosio kompresijsku rukavicu na lijevoj ruci, a što je posljedica velike saobraćajne nesreće koju je imao 2008. godine.

U to vrijeme, Freeman je sletio u jarak, a bolničari su morali da koriste hidraulične makaze da ga oslobode iz vozila. Glumac je imao višestruke prijelome kostiju i proveo je više od četiri sata na operaciji.

Ostao je s trajnim oštećenjem živaca i nepodnošljivim bolom u ramenu. Pošto nije mogao da pomeri lijevu ruku, počela je da otiče i to ga je navelo da nosi kompresijsku rukavicu kako bi ublažio simptome.

Uz rukavicu, najviše komentara na društvenim mrežama izazvala je njegova promjena izgleda te su se mnogi čudili otkad je glumac ćelav.