Za ljubitelje hip hopa
136

Frenkie predstavio album "Manifest" i spot za pjesmu "Identitet"

N. C.
Bosanskoherceovački reper Frenkie je predstavio svoj jubilarni, deseti album "Manifest" koji donosi jedanaest novih traka i dva video spota.

Ljubitelji hip hop muzike od danas su bogatiji za još jedan odličan domaći album. Nakon što je prošle godine s "Dunyom" napravio izlet u reggae vode, Frenkie se s "Manifestom" vraća tvrdom i energičnom rep zvuku.

Na albumu su okupljeni vhrunski producenti kao što su Indigo, Marko Gaćina, Fikret Hodžić, Goce Trpkov i Milan Žarić, a na pjesmama čujemo Frenkija koji reflektira, komentira jugonostalgiju i naravno ono po čemu je poznat, propituje trenutačno stanje društva.

Tako pjesma "Identitet" donosi kritiku današnjice stavljajući u fokus aktualne teme kao što su rat u Gazi, Ukrajinu, izbjegličku krizu i licemjerno ponašanje vlastodržaca prema istima.

Frenkie zauzima jasan stav te se zalaže za humanost, ljubav i poštovanje. Pjesma postavlja pitanje kako doći do samospoznaje i u vlastiti identitet ugraditi i sačuvati kulturno nasljeđe sredine iz koje potječemo.

"Stvarno sam ponosan na ovaj album i smatram da je ovo možda i moj najbolji materijal do sada. Album zrači jednu novu zrelost i mislim da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osjećam da je sve kliknulo i leglo na svoje, i kao što kažem na prvoj pjesmi 'I got my mojo back!'. Uživam dok slušam i radim ovu muziku, to je taj dobri stari hip hop", poručio je Frenkie.