Dosadna i nepravedna
7

Trump kritikovao dodjelu Oscara, jedna stvar mu se posebno nije svidjela

L. R.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji američki predsjednik Donald Trump odlučio je komentarisati ovogodišnju dodjelu Oscara rekavši tako šta mu se sve ne sviđa.

Trump je putem društvene mreže Truth Social podijelio status u kojem navodi kako je ovogodišnji voditelj ceremonije Oscara najgori mogući izbor za voditelja.

"Je li ikada postojao gori voditelj od Jimmyja Kimmela na dodjeli Oscara. Njegovo otvaranje bilo je ono manje od prosječne osobe koja se previše trudi biti nešto što nije i što nikada ne može biti. Riješite se Kimmela i možda ga zamijenite još jednim ispranim, ali jeftinim, ABC 'talentom', Georgeom Slopanopoulosom. Učinio bi da svi na pozornici izgledaju veći, jači i glamurozniji", napisao je Trump na početku svoje objave.

No, to nije bila jedina zamjerka koju je Trump imao za dodjelu Oscara. Naime, on smatra da je dodjela Oscara vrlo nepravedna i dosadna ceremonija.

"Također, jako loša politički korektna ceremonija večeras i godinama - nepovezana, dosadna i vrlo nepravedna. Zašto jednostavno ne daju Oscare onima koji ih zaslužuju. Možda će im se tako vratiti gledanost. Učinite Ameriku ponovo velikom", poručio je Trump.

Ipak, voditelj i komičar Jimmy Kimmel nije mu ostao dužan te mu je odgovorio uoči proglašenja filma godine. On je pročitao Trumpovu objavu i pitao prisutne mogu li prepoznati ko je to napisao.

"Hvala predsjedniče Trump. Hvala vam što ste gledali. Iznenađen sam što ste još uvijek tu. Nije li vam vrijeme da idete u zatvor", rekao je Kimmel.

Inače, ovo nije prvi put da Trump kritikuje dodjelu Oscara. On je 2018. godine osudio ceremoniju rekavši da je to najlošije izdanje Oscara u historiji.