Ranije najavila oproštaj
34

Ellen DeGeneres snimila posljednju epizodu svog showa nakon pada gledanosti i žalbi uposlenika

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ellen DeGeneres snimila je posljednju epizodu svog istoimenog talk-showa dvije godine nakon što su ovaj izuzetno popularni program potresle optužbe o "toksičnoj" radnoj atmosferi i nakon što je izgubila milion gledalaca.

Voditeljica se oglasila na Twitteru nakon što je snimanje završeno u četvrtak popodne, podijelivši snimak sebe kako zamišljeno izgleda na sceni emisije.

"Danas smo snimili posljednju epizodu 'The Ellen Showa' koja se emituje 26. maja", napisala je ispod fotografije.

Očigledno u zamišljenom raspoloženju, kasnije se prisjetila 19 godina provedenih na snimanju emisije.

"Kada smo počeli 2003. godine, iPhone nije postojao. Društveni mediji nisu postojali. Gay brakovi nisu bili legalni. Gledali smo kako se svijet mijenja, ponekad na bolje, ponekad ne", napisala je.

"Ali šta god da se dešavalo, moj cilj je uvijek bio da show bude mjesto gdje bismo svi zajedno mogli da se okupimo i da se smijemo sat vremena. Biti pozvan u vaše živote bila je najveća privilegija u mom životu i donijela mi je nevjerovatnu radost. Hvala vam", poručila je u nastavku objave.

Obožavatelji su preplavili odjeljak za komentare ispod tvita, odajući počast DeGeneres i njenom radu.

"Hvala vam što ste tako utjecali na živote toliko ljudi", napisao je jedan dugogodišnji gledalac.

DeGeneres je bila "pod lupom" javnosti još u martu 2020., kada je komičar Kevin T. Porter na Twitteru tražio od pratilaca da podijele "najluđe priče koje su čuli o tome da je Ellen DeGeneres zla."

Četiri mjeseca kasnije, "The Ellen Show" je optužen za "toksičnu radnu atmosferu" u članku BuzzFeeda koji je sadržavao intervjue s 11 bivših uposlenika.

DeGeneres se nakon toga izvinila u eteru, rekavši da nije svjesna navodnih problema koji muče njenu produkciju.

Međutim, raširene izvještaje pratio je značajan pad sponzora i gledanosti, a zvijezda je u maju 2021. objavila da će prekinuti snimanje emisije.