Neumjesan nastup
1

Chris Rock razbjesnio publiku šalom o tragično ubijenoj ženi: Šamar očito nije bio dovoljan

I. B.
Chris Rock žestoko je naljutio svoju publiku (Foto: Instagram)
Chris Rock žestoko je naljutio svoju publiku (Foto: Instagram)
Komičar Chris Rock koji je na ovogodišnjim Oscarima dobio šamar zbog "neprimjerene šale" na račun supruge glumca Willa Smitha, sada je ponovio sličan nastup, no koji nije najbolje primila ni njegova publika. Bio to njegov posao ili ne, složili su se da je Rock ovoga puta pretjerao.

Na jednom od posljednjih stand up nastupa, Rock je govorio o tome kako je pozvan da ponovo bude domaćin Oscara 2023. godine. Otkrivši da je odbio poziv, našalio se na račun tragično ubijene Nicole Brown Simpson.

Nicole je, podsjetimo, bila supruga ozloglašenog bivšeg profesionalnog nogometaša O. J. Simpsona, koji je 1994. godine izbo do smrti. Prije stravičnog čina, Nicole je večerala u jednom restoranu.

Rock se sada našalio da se neće vratiti na dodjelu Oscara jer bi to bilo kao da traže od Nicole "da se vrati u restoran gdje je ostavila naočale" prije nego je ubijena.

Njegova šala naišla je na brojne reakcije publike, no nikako one pozitivne, a mnogi korisnici su se složili kako je komičar ovoga momenta "zaslužio šamar".

[TWITTER]1564366805086478338[/TWITTER]

"Što Chris Rock više govori, to vam je jasnije zašto ga je Will Smith ošamario", jedna je od najpopularnijih objava koja je skupila preko 16 hiljada lajkova podrške.

"Mogao je jednostavno reći: 'Ne, Oscari nisu za mene nakon prošle godine. Ovako je sve pokvario", složio se drugi korisnik.

Neki su otkrili kako su od početka bili na Smithovoj strani, te da bi podržali glumca i da "ponovo ošamari komičara".
"Ono kad Chris Rock otvori usta i ne samo da šamar ima smisla, nego izgleda da on nije dovoljan", zaključio je neko.
"Očito nije naučio lekciju i nastavit će brbljati. Ljudi okrivljuju Willa jer 'ne može prihvatiti šalu' umjesto da se ljute na Chrisa koji misli da je u redu tako se šaliti", još jedan je od komentara.

Mnogi korisnici zaključili su kako šale na račun mrtve osobe, a naročito one kojoj je život tragično oduzet, uopšte nisu primjerene te da je komičar ovako dao do znanja da ga "nije briga" za nasilje nad ženama.

Također, zaključili su i da, iako njegov posao jest zbijanje šala, Rock treba imati bar neke granice.

"Doista je neukusno i nije nimalo smiješno", zaključili su korisnici.