Na Netflixu
30

Posebno izdanje komedije Chrisa Rocka premijerno počinje u martu naredne godine

L. R.
Chris Rock poznat po kontroverznim šalama (Foto: Facebook)
Chris Rock poznat po kontroverznim šalama (Foto: Facebook)
Nakon što je objavljeno da će Chris Rock nastupati uživo na Netflixu, objavljen je i tačan datum premijere. "Chris Rock: Selective Outrage" bit će premijerno prikazan na Netflixu 4. marta 2023. godine.

Ovo će biti njegov drugi stand-up specijal za Netflix platformu nakon što je objavljen "Chris Rock: Tamborine 2018." Ipak , ovo će biti njegov prvi nastup uživo.

"Chris Rock jedan je od najlegendarnijih i najvažnijih komičarskih glasova naše generacije. Oduševljeni smo što će cijeli svijet moći uživo doživjeti komediju Chrisa Rocka i biti dio povijesti Netflixa. Ovo će biti nezaboravan trenutak i velika nam je čast što Chris nositi ovaj događaj", izjavio je u novembru Robbie Praw, potpredsjednik Netflixa za stand-up i komične formate.

Usluga streaminga pokrenula je sličnu ideju sa svojim događajem komedije uživo "Netflix is a Joke: The Festival" u proljeće 2022. godine. Taj je događaj uključivao više od 330 komičara koji su izvodili nastupe na 35 lokacija u Los Angelesu, navodi se u priopćenju za javnost.

Komičar i glumac Chris Rock osim po kontroveznim šalama, javnosti je poznat i po tome što ga je Will Smith ošamario na posljednjoj dodjeli Oscara nakon što je Rock zbijao šale na račun Smithove supruge Jade Pinkett Smith.