Pomogao mu u karijeri
33

Matt Damon otkrio kojem glumcu duguje svoj život: Najsmiješnija osoba koju sam upoznao

L. R.
Matt Damon (Foto: EPA-EFE)
Matt Damon (Foto: EPA-EFE)
Matt Damon otkrio je da svoj život i karijeru duguju jednom od najznačajnijih holivudskih glumaca.
Holivudska zvijezda poznata po ulogama u filmovima kao što su "Savin Private Ryan", "Oppenheimer", "The Talented Mr. Ripley", "Ocean's Eleven", "The Bourne Identity", "The Rainmaker" i "Good Will Hunting" te kao producent i reditelj, istakao je da svoj život i uspjeh duguje Robinu Williamsu.

Naime, Damon je zajedno s Benom Affleckom napisao je "Good Will Hunting", u kojoj je jedna od uloga pripala Robinu Williamsu. Psihološka drama iz 1997. godine donijela je glumcima značajan uspjeh, a Damon smatra da je za to zaslužan upravo Williams.

"Prihvatio je ulogu u našem filmu. Nikad mu nisam stigao dovoljno zahvaliti. Znate, gledam oko sebe kakav život imam i kako se osjećam blagoslovljeno, a toliko je toga počelo s njim", rekao je Damon.

On ga je ujedno i nazvao najsmiješnijom osobom koju je ikada upoznao, a osim što je Robin Williams glumio, bio je poznat i kao izvrstan komičar. Damon je govorio o tome kako je Williams održavao pozitivnu atmosferu na snimanju, čak i kad je produkcija filma bila pod stresom.

"On je bio tip koji bi, kada bi ekipa posustajala, zaustavio sve i nasmijavao nas 20 minuta, zbog čega su doslovno svi bili na podu, a onda rekao: 'OK, vratimo se na posao'", rekao je Matt Damon.

Inače, Damon i Affleck u to vrijeme nisu bili pretjerano popularni, ali uz pomoć reditelja Gusa Van Santa i glumca Robina Williamsa ostvarili su značajan uspjeh s filmom "Good Will Hunting", što je dovelo do devet nominacija za Oscara.