Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Respect. Da vidiš,da znaš,da pamtiš! Never forget 11/07/1995
Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. 11.7.1995.
javit ću vam se na [email protected]
Prodajem 2 karte povoljno za koncert Tonija Cetinskog Cijena po dogovoru Kontakt e-mail: [email protected]
Prodajem 2 karte povoljno za koncert Tonnija Cetinskog Cijena po dogovoru Kontakt e-mail: [email protected]
Pucanj. Dva, tri, četiri. Rafal, više njih, sa više mjesta. Ne prestaju. Sada ih ne čuje više, ali ne prestaju, vidi to po travi koja se kao u mikseru cijepa, vidi ih po prašini koja frca na sve strane, vidi po ljudima koji padaju sa grčem na licu. Ne čuje, ali ih vidi kroz podignute krvave ruke zombija koji kao u horor filmu pokušavaju da ustanu sa zemlje, ali ne mogu. ...Otvara oči. Tišina. Ne čuje više ništa, ni ptice, ni molitve, ni pucanj. Ne čuje ni svoje srce ,ne čuje više ništa. Gleda u nebo. Blijedo plavo nebo , a sunce mu je sve bliže i bliže. Škilji, ne može više gledati u jarku svjetlost, odjednom kao kroz filter čuje udaranje košarkaške lopte o asfalt i dječiji smijeh. Sklapa oči.
...Pokušava da među mnogobrojnim poznatim i nepoznatim licima ugleda makar jedno koje mimikom ne odražava strah, užas, nevjericu, tugu. Nema takvih, niti jedno. Sada da ima ogledalo zasigurno bi u vlastitom odrazu ugledao još jedno baš isto takvo uplaseno i izbezumljeno lice. Ne razumije, ne vjeruje, on ovo sigurno sanja. Svakog časa će se probuditi, pogledati prema prozorskom svjetlu i zaboraviti za uvijek sta je usnio. Kroz glavu mu prolazi misao; Da li će otac održati obećanje te u dvorištu napraviti obruč za košarku njemu, bratu i njihovim drugovima iz ulice? Neće ga valjda iznevjeriti?
Srce udara, glasno i luđački lupa. Stvara pritisak u ušima i glavi, bori se, nije dobro. Nije siguran dal\' mu je još u grudima, čini se da je čas u grlu, čas u nosu. Ne, nije tiho, nikako nije besčujno, otkucaje može zasigurno da čuje i otac koji ga čvrsto drži za ruku. On čuje i svoje, i njegovo, i svih ljudi u koloni kako kao bongo bubnjevi zadaju ritmove svim molitvama koje tiho silaze sa skoro nepomičnih usana starca iza njih. Sva su prestravljena, tjeraju oči da budu ne prirodno otvorene, raskolačene. Okreće se izvrćući svoju ruku koju otac nikako ne želi da pusti, kao da bi u tom slučaju poput balona napunjenog heliumom odletio u nebo i nikada se ne bi vratio, pokušava da vidi kraj kolone...
Mozda bi momak i otiso da mu nisu pocele pripreme sa klubom, sto ga odmah napadate
Je li Dzeko otisao da oda pocast, a vucaro se na crvenom cilimu, bljak
Joj jes mi drago sto su zabranili onim pi sljivim politicarima i medjunarodnim pr donjama da pricaju, haman cu poceti postovati Srebrenicane ;)
Danas je zadnji dan Posta za Svetog Petra. Sutra je pricesce u svim Srpskim crkvama i manastirima. Trebaju svi Srbi da se mole Bogu za oprost Srebrenickog grijeha.
Trebalo je voditi računa da se vrijeme trajanja SFF nikako ne poklopi sa datumom kolektivne dženaze našoj braći i sestrama. Bili su toliko obazrivi prema njima da su strogo pazili da SFF bude prije Ramazana (taj mjesec svi postaju uzorni muslimani da bi se na Bajram olešili mirne savjesti) a nikom nije palo na pamet da pomjeri održavanje Festivala još koji dan unaprijed da se sve završi prije dženaze. Bravo za organizatora !!
Lijepo nase Bocinje jedina pjesma ezan jedino pice kokakola nigdje nije ljepse
uscavio se parizer, bio van frizidera, smrdi ko necije noge, fuj
Potpis ...i priložio bih i TV1...I ONI PUŠTAJU FILMOVE I MEKSIČKE SAFUNJARE!!!!
KO GOD GLEDA PINK BIH I OBN DABOGDA MU ROKNO TV I SVE IH POBIO KRETENI SVI POSTUJU DANASNJI DAN SAMO OVE DVIJE TV KOCE FILMOVE PUSTAJU SRAMOTA