Sarajevski hip-hop dvojac
459

Stoposto i Black Beriz predstavili singl "Kopakabana"

I. S.
Iako bi po kišnim danima kasnog augusta mogli pomisliti da se ljeto bliži kraju, najpopularniji sarajevski hip-hop dvojac Stoposto i Black Beriz će vas razuvjeriti. Večeras su objavili singl "Kopakabana".

Prethodno sarađujući na hitovima "Palmica" i "Joja i Bera ustali malo ranije da završe nešto", "Kopakabana" je kasni, ali zarazni ljetni hit baziran na melodičnosti i modernim, nekonvencionalnim rap strukturama. Numera je snimana u studiju Kolateral, u saradnji sa timom Estrada Music Production. Spot je objavljen na YouTube kanalu platforme Disco Kliker.

Iako tekstualno "Kopakabana" spada u okvire represent pjesama, Stoposto i Black Beriz su napravili izvjesni presedan i ne pojavljuju se u spotu. Sam video, razglednica nepojmljivih hercegovačkih prirodnih ljepota, sniman je u mjestu Trebižat, na lokaciji kluba Divine.

Uloge režisera, kamermana i montažera preuzeo je stari saradnik dvojca Mario Ilić. Za kreativnu direkciju i produkciju zaslužan je Meho Konstantin Porobić, dok je Boris Andrejević bio zadužen za kolor korekciju.

Iako je Stoposto kao razlog nepojavljivanja dvojca ispred kamere duhovito naveo potrebu da oni budu "sve, od gafera, šarfeva, rekvizitera i asistenata rekvizitera", Stoposto je uistinu preuzeo dužnosti prvog asistenta režije i produkcije, te kreativnog vodstva. Najzaslužnije za prijenos emocija Kopakabane kroz pokret i ples su protagonistice spota Selma, Sara i Makiša.

Stoposto i Black Beriz su, sada već tradicionalno, škrti na riječima po pitanju otkrivanja budućih planova. Uzevši u obzir dinamiku njihovih studijskih aktivnosti, nije uzalud nadati se da će i mjeseci pred nama biti rasplesani u ritmovima hip-hop heroja koje, kako je naglasio jedan komentator na Youtubeu - niko nije tražio, ali svi smo ih trebali.