Tuborg Open kampanja
44

Jason Derulo mentorisao bh. repera Stoposto: Nadam se da ću uskoro posjetiti prekrasnu BiH

D. J.
Foto: Press
Zahvaljujući saradnji Jasona Derula, jednog od najpopularnijih muzičara u svijetu, i danskog brenda piva Tuborg, mladim muzičarima iz cijelog svijeta pružena je prilika za nevjerojatnim iskustvom mentorstva, gdje je svoje bogato muzičko iskustvo Derulo podijelio sa umjetnicima na početku karijere, među kojima je i reper Stoposto iz Bosne i Hercegovine.

Tuborg Open kampanja, koja se inače fokusira na snagu muzike u stvaranju jedinstvenih iskustava za muzičke umjetnike i fanove širom svijeta, realizira se već šestu godinu.

"Mislim da je ovo prekrasna stvar. Ja imam dugu i uspješnu karijeru i ako mogu ponuditi bilo kakav savjet ili upute mladim muzičarima, mislim da je to sjajno". kazao je Jason za Klix.ba.

"Nadam se da će svi ovi mladi muzičari koji su sudjelovali u kampanji uzeti i naučiti nešto od mene kako bi i sami izgradili sjajne karijere. Vjerujem da će iz ovog mentorstva ponijeti brojna iskustva u svoje zemlje, koja će pomoći i njima, ali i drugim mladim muzičarima. Mi ovdje nismo govorili samo o muzici, nego i o životu , bilo je jako inspirativno za sve", dodao je Jason.

Otkrio nam je i što je njemu pomoglo da postane svjetska zvijezda.

"Mislim da je to nevjerojatna želja za uspjehom i kontinuiran rad na sebi da budem sve bolji i bolji. Nikad zapravo nisam dosegnuo konačan cilj, jer se cilj uvijek mijenja i uvijek želim više i više. Nema posebne tajne, to je jednostavno samo rad koji te gura naprijed", kaže nam Jason.

Jason nam je otkrio i kako bi volio nastupiti u našoj zemlji.

"Bosna i Herceggovina je predivna zemlja i nadam se da u je u skoroj budućnosti i posjetiti, to je neki plan", kaže.

Mentoring proces se odvijao u Los Angelesu, gdje su mladi muzičari, jedan na jedan, provodili vrijeme sa Jasonom u studiju, razgovarajući o izvedbi, produkciji, pisanju pjesama i o tome šta je potrebno za uspjeh u industriji. Svaki izvođač dobio priliku i da svoj performans predstavi Jasonu, na sceni popularnog The Wiltern Theatrea u Los Angelesu.

Osim repera Stoposto iz BiH, umjetnici koji još učestvuju u ovogodišnjem projektu Tuborg Open su: Dee MC (Indija), VEK (Nepal), Shokhrullo Abdullaev (Uzbekistan), Halko (Turska) i Iva Lorens (Srbija). Nakon mentorstva, i u narednim mjesecima dok budu razvijali i producirali pjesme koje su izvodili pred Derulom, očekuje ih podrška od Tuborga.

Govoreći o svom iskustvu na Tuborg Openu, Stoposto je rekao: "Jasonove povratne informacije su mi dale potpuno novu perspektivu na moj scenski nastup. Razgovarali smo o tome kako da koristim gestikulaciju da zaista komuniciram ono što želim. Rekao mi je da imam veliku energiju na sceni, ali da tu energiju trebam usmjeriti ispravno. I odmah sam znao o čemu govori jer način na koji mi je Jason to objasnio je imao smisla.”

Od pokretanja 2017. godine, u Tuborg Open kampanja podrazumijeva saradnju sa velikim muzičkim umjetnicima, kao što su: Davida Guetta, The Chainsmokers, Major Lazer, Clean Bandit, Diplo i MØ na stvaranju nove muzike koja povezuje umjetnike i fanove širom svijeta.

Tokom proteklih šest godina, numere nastale u ovoj kampanji osvojili su vrhove top lista u više od 15 zemalja širom Azije i istočne Evrope, uključujući hitove sa Toc Tienom (Vijetnam), Z.Tao (Kina), Fedez & J-AX (Italija) i Vishalom Dadlanijem (Indija).