Dinamični dvojac
54

Sarajevski duo Stoposto i Imsa donose novi zvuk: Poslušajte pjesmu "Galileo Galilej"

N. O.
Nakon uspješne premijere spota za "Vremeplov", dinamični sarajevski dvojac, Stoposto i Imsa, donose jedinstveno iskustvo na potpuno novom umjetničkom levelu. Ovaj put, svoju kreativnost izražavaju kroz pjesmu "Galileo Galilej", čiji je spot predstavljen 15. februara.

"'Galileo Galilej' je pjesma nastala prošlog ljeta tik nakon povratka kući sa Rolling Loud festivala u Portugalu. Inspirisani smo bili da spojimo drill, koji odavno raznosimo, i psihodeliju, koju smo iskusili, u apsolutni show. Spot, kao i muzika, teži da potpuno obuzme čula gledaoca i slušaoca", kaže stoposto.

Ovo audiovizuelno iskustvo ostvareno je uz vrhunsku produkciju kuće RACECAR, dok su za vizuelni dojam zaslužni talentirani kameramani Tarik Bičo, Muhamed Pašalić, Muhammed Muftić i Jusuf Jahić. Davud Čokić i Stoposto potpisuju montažu, dok su Bojan Božuć i Stoposto odgovorni za mix i mastering.

Uzbuđeni svojim najnovijim ostvarenjem, Stoposto i Imsa najavljuju ambiciozan plan koji obuhvata ne samo daljnja muzička dostignuća već i objavljivanje knjiga, eseja te aktivnosti u svijetu sporta. Očekuje se niz novih pjesama koje će se objediniti pod zajedničkim albumom predstavljenim krajem ove godine.

Pridružite se ovoj muzičkoj vožnji i istražite njihove streaming kanale kako biste postali dio ovog jedinstvenog umjetničkog iskustva. Spremite se na više iznenađenja i uzbuđenja iz njihove kreativne radionice u narednim mjesecima. Ovo je tek početak nove muzičke avanture!