Zvezde Granda
325

Šejla Zonić iznenadila odabirom pjesama, reakcije su pomiješane: Desetka ili katastrofa?

I. S.
Foto: Grand
Foto: Grand
Šejla Zonić je odabirom pjesama iznenadila žiri i publiku Zvezda Granda, a reakcije su pomiješane.

Izvela je pjesme "Moje si nebo" Adila Maksutovića i "Cvetaju lipe" svog daidže Kemala Malovčića. Uspjela je dobiti svih šest glasova žirija, ali bilo je kritika na njen račun.

"Šejla je neko od koga očekujemo, a ti si uz palicu iskusnog majstora pokazala u ove dvije pjesme nešto fanstastično. Šejla, prva pjesma - ja sam se zaljubio. Glasom si sve prošla na način na koji si nas vozila, to je desetka", rekao je Đorđe David.

Viki Miljković joj je poručila da je iz kruga u krug sve bolja i bolja.

"Šejla, oduševila si me, pogotovo pjesmom tvog ujaka Kemala. Prvi put sam čuo da žensko pjeva ovu pjesmu", naveo je Dragan Kojić Keba.

Sanja Vučić, koja se našla u ulozi članice žirija Zvezda Granda, također je imala riječi hvale za Šejlu.

"Šejla i ja se ne poznajemo, ali je ja pratim neko vrijeme na društvenim mrežama. Sa sigurnošću mogu da kažem da je ona najbolja pjevačica koja se u posljednjih 10 godina pojavila, tu nema komentarisanja", smatra.

No, Aleksandar Milić Mili joj je uputio kritiku zbog odabira pjesama.

"Šejla, ti sve pjesma pjevaš tako da su sve najljepši ženski doživljaji. Sve što si do sada pjevala, fasciniran sam od početka do kraja. Ove dvije muške pjesme večeras su najgori mogući odabir otkad sam ja došao u takmičenje. Ovo nije za tebe, nisi ništa od svoje ljepote mogla da pokažeš. Ovo je bila katastrofa od odabira", rekao je.

Šejla je na Instagramu podijelila snimke nastupa, a reakcije pratitelja su isto tako podijeljene.

"Ona bi cijeli žiri mogla da ocjenjuje, a ne oni nju", "Loš ili dobar izbor pjesama? Kako kome, ali su tehnički super izvedene. Svaka čast", "Kao inače , predivan glas, ali izbor pjesama je bio katastrofa. Mili je bio upravu", "Šejla, vi ste meni top, ali pjesma zaista nije za vas. Pogrešna skroz. Ako imate mogućnost da sami birate pjesme, onda birajte one koje vam leže, s kojima možete pokazati svu raskoš svog predivnog glasa", neki su od komentara.