Pogledajte dio atmosfere
62

Prva noć festivala Beerka u Istočnom Sarajevu uz Marka Louisa, Kerber i YU grupu

L. R.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Prva noć festivala piva "Beerka" u Istočnom Sarajevu okupila je brojne ljubitelje kvalitetnog piva i dobrog provoda.

Neki od najpoželjnijih regionalnih izvođača i brojni svjetski, regionalni i zanatski proizvođači proizvođači piva večeras su u sportsko-rekreativnom centru "Čiča", odnosno na pomoćnom stadionu FK Slavija u Istočnom Sarajevu otvorili ovaj festival.

Posjetioci su, osim u pivu i gastro ponudi uživali u sjajnom programu na dvije bine. Za "zagrijavanje" atmosfere bio je zadužen DJ Timbe, poznat i kao dio hip hop sastava Bad Copy. Sa svojim specijalnim DJ setom uveo je publiku u prvu noć festivala.

Potom su uslijedili nastupi regionalnih izvođača koje je publika željno iščekivala, a to su Marko Louis, Kerber i YU grupa. Svaki od izvođača iznio je posebnu emociju i pažnju kod posjetioca, a brojna publika pjevala uz njihove najveće hitove.

Prvoj noći festivala je prisustvovao i Mladen Vojičić Tifa koji je došao da vidi stare prijatelje.

"Cijeli gastro i pivski koncept je osmišljen da predstavimo premium pivske brendove. Očekuju nas klasici iz mnogih zemalja poput Njemačke, Danske, Nizozemske, Češke, Belgije. Istovremeno, sve će biti ispraćeno vrhunskom gastro ponudom za koju smo se potrudili da je sastavimo. Tu će biti tri vrste burgera, odnosno classic, čili i beerka burger koji će imati premijeru na festivalu. Posjetitelji će moći probati i hot dogove, imat ćemo i 'vegi program' i pileće štapiće za najmlađe posjetioce", ranije je za Klix.ba naveo glasnogovornik festivala Nikola Đoković.

Već sutra, najavljeni su nastupi DJ Lise, Bombaj štampe, Goblina te Bajage i Instruktora. Ulaznice za drugu noć festivala moguće je kupiti po cijeni od 10 KM kod brojnih partnera festivala kao i na ticket servisu Gigstix.ba. Više informacija možete pronaći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.