Nisu se "isprsili"
42

Sjećate li se šta je Marija Šerifović dobila od Srbije nakon pobjede na Eurosongu 2007. godine?

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade odlučio je da će Baby Lasagnu nagraditi s 50.000 eura za uspjeh, promidžbu i međunarodnu vidljivost nakon predstavljanja na Eurosongu 2024. i osvajanje drugog mjesta.

Hrvatski predstavnik odbio je taj novac i Plenkovića zamolio da ga donira Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom "Mladen Čepulić" i Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zabgreb.

Mnoge je ova gesta oduševila, ali i podsjetila na pobjedu Marije Šerifović na Eurosongu 2007. godine i poklon koji je tada dobila od vlasti u Srbiji.

Naime, rektor RTS-a Aleksandar Tijanić tada je predložio da dobije nagradu od 80.000 eura, koja je obično namijenjena sportašima s uspješnim rezultatima na Olimpijskim igrama, ali njegova ideja nije urodila plodom. Marija je umjesto toga od tadašnjeg predsjednika dobila bombonjeru i kravatu.

"Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije dogodilo, otišla sam na prijem kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao je: 'Šta mogu učiniti za vas?' Šta da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim šta ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonjeru, to je to, to je jedina istina", rekla je jednom prilikom Šerifović.

Dodala je kako je kravatu poklonila svom menadžeru, a slatkiše zadržala za sebe te dodala kako joj je najveća nagrada – aplauz fanova koji su uz nju već 20 godina.