Muzika
1.2k

Marčelo dolazi u Sarajevo i Mostar kako bi promovisao svoj "Napet šou"

Klix.ba
Marčelo; Foto: Facebook
Marčelo; Foto: Facebook
Marko Šelić, srbijanski pjesnik, umjetnik, reper i pisac poznat kao Marčelo zajedno sa svojim kolektivom "Filteri" planira promociju novog albuma "Napet šou" u Sarajevu i Mostaru.

U petak, 7. novembra Marčelo nastupa mostarskom OKC Abrašević, dok će se promocija albuma u Sarajevu održati dan poslije, u subotu, 8. novembra u Kriterionu.

"Napet šou" nije običan muzički album - Napet šou je "knjigoalbum". "Napet šou" je svojevrsni umjetnički projekt na kojem je vrijedno i dugo radilo više od pedeset umjetnika. Prema riječima izdavača ovaj "knjigoalbum" je zbirka eseja na teme kojima se Marčelo bavi u tekstovima pjesama sa novog albuma, kao i zbirka pjesama koje su na albumu. "Knjigoalbum" predstavlja jedinstvenu zbirku savremene poezije i pronicljivih, svježih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta svijeta koji nas okružuje.

Marčelovi fanovi u Mostaru će moći nabaviti "Napet šou" na samom koncertu u OKC Abrašević, dok će Sarajlije imati priliku da se druže s Marčelom u subotu od 15.00 sati u knjižari Kultura u shopping centru Alta gdje će se Marčelo družiti sa fanovima i potpisivati knjigu.

Koncert u Mostaru u OKC Abrašević počinje u 20 sati, a sarajevski u 21 sat. Karte za sarajevski koncert se mogu kupiti u Kriterionu po cijeni od 10 KM, a organizatori napominju da je broj karata ograničen.