Protiv tabloida
59

Marčelo i Isidora Simijonović se pridružili protestu ispred redakcije Informera

I. S.
Screenshot: N1 Srbija
Screenshot: N1 Srbija
Reper i pisac Marko Šelić Marčelo i glumica Isidora Simijonović pridružili su se protestu ispred redakcije Informera.
Protest je organizovan zato što je ova medijska kuća objavila intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

"Moja dužnost i odgovornost bila je da danas dođem ovdje. Naprosto nisam mogla da ne dođem. Jako sam tužna što je to tako, ali ne mogu ni da ostanem kod kuće. Mislim da je jako važno da pozovemo institucije da reaguju na ovako nešto jer je ovo veoma opasno i neodogovorno izvještavanje o stvarima koje nisu nimalno naivne. Govorimo o ozbiljnom zločinu, a to je silovanje", rekla je glumica.

Dodala je da ne smije postojati relativizacija niti bilo kakva vrsta tabloidizacije i pravljenja zabave od nečega što je opasno.

"Država bi trebala da stvori ozbiljan program za te ljude koji odsluže kaznu, a ne da se građani bave time i dijele njegovu fotografiju svuda i da se kreira panika. Moramo se imati na koga osloniti. Zato sam danas ovdje. Srećna sam što je ovdje mnogo muškaraca i mislim da je ovo pitanje jednako važno i za njih i za nas", navela je.

Marčelo je kazao da mu je trenutno lakše vjerovati u proteste nego u institucije.

"To je jedino što možemo kao građani i građanke. Dočekali smo dan da protestujemo protiv silovanja. Ne bi me iznenadilo da nas neko slika s prozora i da u Informeru izađe da je ovo skup podrške Informeru. Neko kaže nešto pametno pa aplaudiramo. Možda se to preokrene sutra u medijima. Ovdje smo da probamo da se ta poruka pošalje, ako ima ko da je čuje", rekao je.

[TWITTER]1575101890215362560[/TWITTER]

S obzirom na to da je radni dan i na to koliko je sati, smatra da je na ulicu izašao veliki broj ljudi, ali bi, naravno, volio da ih ima mnogo više.

"Ako ovo nije tema za sve nas, stvarno ne znam šta jeste. Očekivao bih da se ovdje pojave branioci porodičnih vrijednosti, ali, da ne klevetamo, možda ih ima. Ovo mi se čini kao jedino sredstvo i zato moramo da budemo ovdje", zaključio je Marčelo.

Snimak možete pogledati ovdje.