Istinski hit
263

"Buduća himna protesta na Balkanu" penje se ka vrhu trendinga, jeste li je poslušali?

I. B.
Screenshot: YouTube/JBG
Screenshot: YouTube/JBG
Srbijanski reper Marko Šelić Marčelo nedavno je predstavio novi, šesti po redu, studijski album "Nojeva varka", a jedna pjesma slušateljima se posebno dopala.

Samo par dana od objavljivanja, pjesma "JBG" osvojila je srca slušatelja, a čini se i uspjela probuditi njihovu pobunjeničku stranu.

Proglasili su je "budućom himnom svih protesta na Balkanu", a govori o (ne)perspektivnoj budućnosti, aferama, političkoj situaciji u Srbiji, kupovini diploma i sličnim stvarima kojima i sami svakodnevno svjedočimo.

"Ej. Ovo je moja zemlja. Nije ginuo samo tvoj, nego i moj deda", govori Marčelo u jednom dijelu.

Već se nalazi na četvrtom mjestu trendinga u BiH, a sudeći po komentarima, ne sumnjamo da će se progurati i na više mjesto.

"Umjetnost na kvadrat, veliko poštovanje", "Kad se ježiš tokom cijele pjesme", "Ovo je tako dobra stvar da ne mogu da opišem. Veliki si Marcelo", "Lik je u 4 minuta objasnio cijelu našu situaciju", "Ovo je potpuno novi nivo svega", "Tekst pokidao, sve je na mjestu - svaka riječ", "Emocija koju nosim već 20 godina", pisali su u komentarima.

Jedan od njih je istakao i kako je pjesma poruka za sve koji su 'preskakali' glasanje.

"Ovo je poruka režimu i onima što ga podržavaju, ali i nama koji smo preskakali glasanje, jer 'nemamo za koga glasati'. Svi moraju izaći na glasanje", glasi komentar.

Jedan je napisao i kako je ovo poziv da je kucnuo zadnji čas.

"Iskreno se nadam da je ovo konačni poziv i vapaj Srbima da je kucnuo zadnji čas. Skupština nas čeka da dođemo", piše.

Pjesmu je potpisao Mirza Rahmanović Indigo, a brutalno iskren tekst za koji se pobrinuo Marčelo, možete naći ispod same pjesme.