Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napokon nešto u ovoj BiH, treba nam kulturno uzdizanje. Znam da se mnogi neče složiti s mojim postom i da će pomisliti na "kvazi kulturu" ali realno ovo je potrebno, potrebno je da podržimo ovo da nam ovo bude "rutinska" stvar. Da mi kao narod gradimo državu da budemo primjer ostalim.
Tako je! Mene je ovaj naslov ucinio ponosnim. Ipak je ovo Becka filharmonija, a Sarajevo moj grad. Jedino mi malo smeta sto je bas na ovaj dan, pa je nekako ispolitizirano i ima svoju svrhu. Lijepo bi bilo da je na neki sasvim obican datum. Muzike i kulture, a ne politike radi.
Pa dobro, to si dobro rekao/la, no trebamo to opet gledati kao dolazak planetarno poznate filharmonije, treba posmatrati kao kulturni čin i mi kao narod da zaboravimo da ima veze s politikom.
U jednom dijelu Sarajeva visoka kultura i želja za višim vrijednostima u drugom djelu Dodik i nacionalni zanosi o slobodi i jedinstvu Srba.. zanimljivo,nema šta...
Nažalost u oba dijela samo kriminal, papanluk, korupcija, laži, maštarije, licemjerje i ostali kvaliteti. Tih 0.2% koji teže za višim vrijednostima su ko krmad u Teheranu.
https://www.youtube.com/watch?v=u--BZeL9jzQ
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
HOCE LI BITI STA O "AGRARNOJ REFORMI" KOJI JE BIO GENOCID U BOSNI NAKON I SVJETKOG RATA POCINJEN OD SSUMADIJSKOG SVINJARA, GDJE SU BOSNJACI UBIJANI I PROTJERAVANI IZ BOSNE, A U NJIHOVU IMOVINU KOJU SU SRBI OPLJACKALI SU NASELJAVANI CETNICI IZ SRBIJE, TAKOZVANI SOLUNCI? NARAVNO KOMUNISTI KAO DOBRI VOJNICI VELIKOSRPSKI SU SE NA TO NAPRAVILI BELSAVI NAKON 1945 GODINE, ONI NISU VRATILI SOLUNCE SVE DO JEDNOG ODAKLE SU DOSLI, NE, NEGO SU PRIZNALI SVA TA NASELJAVANJA I POSRBLJAVANJE BOSNE! VRIJEME JE DA SOLUNCI IDU CA U PASAZLUK!
ovi sa klixa mi sve više liče na portal iz RS-a i Dodikov. Iz lukavice imaju hiljadu fotografija o otkrivanju spomenika Gavrilu Principu, ali iz VIjećnice sa probe niti jednu. STVARNO STE SMRADOVI NEVIĐENI
Ovi danasnji novinari nemaju pojma o osnovama informacija. Kada je taj koncert, osim sto je 28 Juna?
Kakav krasan članak. Novinar ko da nije vidio fakulteta. Sve napisao osim satnice održavanja koja je jelte najbitnija za gledaoca ako odluči pratiti recimo u parku preko puta Vjećnice jer budimo realni samo guzonje političari imaju šansu da prate u samom objektu. Ko, gdje, KAD, kako i zašto to bar nije teško zapamtiti kad se piše mali članak.
Ovo je Velicanstveno. Bravo Sarajevoooo
Za vas su kalesijksi zvuci, a ne bečka filharmonija....
Papak ne seri stare ti! Vrati se odakle si dosao pa slusaj to kalesijsko sranje.
Svr je to fino, al ne znam da im se iko familije za čitav život sjetio kao što to danas uradili vozači i vozačice u Sarajevu ;)
Ovo ne treba ni po koju cijenu propustiti!
Lijepo je vidjeti da će milioni gledatelja u Evropi pratiti jedan ovakav prijenos uživo iz Sarajeva. Neka je sa srećom organizatorima.
Ma neka nastupaju. Tući će ih Željo 4:0.
hebo vas jedan pisljivi okupator :)
Nedostaju im samo Maršal pojačala na Principu elektronskih cijevi. :-)
Ha.?.