Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako ti je tata odao tajnu o Vjecniku ili barem kraju i sta one recenice znace, javi mi sviju ti. 3 puta sam iscitavao knjigu i idalje sam zbunjen.
BOSNA Bosna, to je jedna dobra zemlja kad plače klobučaju kiseljaci sagni se i pij, niko se ne ljuti U Bosni ima jedna tišina u toj tišini jedna njiva u toj njivi obeharalo stablo Zimi Bosna po svu noć srebrom zvoni Bosna ima Bosanca Kad Bosanac liježe na počinak on polahko glavu spušta na zemlju da zemlju ne povrijedi
Bosna ima majku Majka se popne na brdo iznad pruge pa mahne mašinovođi Majka mahne mašinovođi a lokomotiva krisne Bosna ima kuću u kući živi starica njen osmijeh je ajet o Džennetu Izuj obuću kad prelaziš Koranu, Glinu Savu i Drinu Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta. Nedžad Ibrišimović
Ako pisac ili slikar šljokaju rakiju zovu ih boemima a ako rakiju šljoka rudar on je obični alkoholičar
Oro ja njivu
čuj oro😂😂😂
cugal ko babo mu ?
Ugursuz je vrh, al je to napisao '68 u svojim najinspirativnijim danima.alkohol je čudo.ovo što je pisao poslije rata, dosadno.
Nobelova nagrada za književnost je politička nagrada. Samo piši protiv nekoga ko se ne sviđa Evropi i eto Nobelove.
Koju bi onda nagradu trebao dobiti Dzevad Karahasan ??
Bio gadan u alkoholu, poslije se vadio iz alkoholizma putem vjere, prije rata bio je srednja zalost kao pisac, poslije rata postaje rezimski autor i pocinje se stvarati mit najveceg BiH pisca. Ima toga svuda. Pa i "Veliki Gatsby" se smatra odlicnim romanom, a u biti je vjerovatno najdosadnija knjiga 20 stoljeca.
Od rijeci do rijeci bravo @pukovnikPtycov
bas tako ..znam ga sa Dobrinje ..alkos obicni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakve budale sada dobijaju Novelove nagrade!
Velika ljudska,moralna i književna gromada.Rahmet mu duši.Komentare pišu neki koji nisu uzeli nikad knjigu u ruke.Ali šta ćeš,to je bosanska stvarnost.
Mali oro nije normalan, kakva crna nobelova nagrada. Bio je osrednji pisac i sda dupelizac.
DA...
@PlemickaKrv... Ne
sta je on alkohola popio .. alkoholicar obicni ..pardon tj boem jer je pisac
mozda bi i dobio da je slavio "izabrani narod" u svojim knjigama kao Andric