Propustio priliku za ogromnu zaradu
0

Sean Connery odbio ulogu u filmu "Lord of the Rings"

Klix.ba
Sean Connery (Foto: AFP)
Sean Connery (Foto: AFP)
Glumac Sean Connery je odbio ulogu čarobnjaka Gandalfa u serijalu "Lord of the Rings" te tako propustio mogućnost da zaradi skoro 450 miliona dolara.

Ulogu koja je Conneryju bila ponuđena u filmskoj adaptaciji Petera Jacksona je naposljetku prihvatio Ian McKellen. Connery je odbio ulogu iako mu je bilo ponuđeno šest miliona za svaki dio trilogije.

Osim toga, bilo mu je ponuđeno i 15 posto profita sa kinoblagajni širom svijeta, što znači da je ovaj 82-godišnji glumac mogao zaraditi ogromnu sumu novca.

Kako piše CelebrityNetWorth, škotski glumac je odbio ulogu jer je nije razumio. Iako Connery nikada ranije nije otkrio da mu je bila ponuđena uloga Gandalfa, sada je priznao da nije razumio tu ulogu.

"Nisam razumio scenarij. Pročitao sam knjigu. Pročitao sam i scenarij. Gledao sam sve filmove. Još uvijek ništa ne razumijem. Međutim, vjerujem da je Ian McKellen savršeno odigrao tu ulogu", kazao je Connery.

U međuvremenu je Ian McKellen izjavio da je tokom snimanja scena sa zelenim ekranom na setu filma "The Hobbit: An Unexpected Journey" bio toliko isfrustriran da je u nekim trenucima i plakao.