Povodom rođendana glumca
46

Unuka Seana Conneryja s porodicom iznajmila voz i otputovala u Škotsku da prospu njegov pepeo

I. B.
Seanova unuka Sasskia je po zanimanju modna dizajnerica (Foto: Instagram)
Seanova unuka Sasskia je po zanimanju modna dizajnerica (Foto: Instagram)
Saskia, unuka pokojne glumačke zvijezde Seana Conneryja, izrasla je u pravu ljepoticu, a sada je sa svojim pratiteljima podijelila trenutke s porodičnog putovanja kojim su na specifičan način obilježili rođendan glumca.

Porodica Connery zaputila se u njegovu rodnu Škotsku kako bi prosula pepeo glumca na njegovim omiljenim mjestima. Da je još uvijek živ, zvijezda koja je definisala lik čuvenog Jamesa Bonda, prije nekoliko dana bi proslavila 92. rođendan.

Za ovo posebno putovanje, porodica je unajmila voz Royal Scotsman, a krenulo je njih pedesetak. Dijeleći trenutke sa pratiteljima, 26-godišnja Saskia, koja je po zanimanju modna dizajnerica, pokazala je da ekipi nije nedostajalo odličnog raspoloženja.

Na nekim od fotografija vidi se kako uživaju u dobroj hrani i piću, ali i zabavljajući se u tradicionalnoj škotskoj nošnji.

Inače, Seanova 93-godišnja udovica Micheline Roquebrune već ranije je otkila kako je njegova posljednja želja bila da se "vrati u domovinu".

Par je bio u braku 45 godina, sve do njegove smrti, a iako nisu imali zajedničke djece, oboje su imali djecu iz prethodnog braka.

Nakon što je Sean 2020. preminuo u njihovom domu na Bahamima, Micheline je obećala da će mu ispuniti njegovu želju. Govoreći o lokacijama gdje će prosuti pepeo, rekla je:

"'Bio je najsretniji na golf terenu. Nadam se da ću to učiniti tamo jer je oduvijek obožavao tamo igrati", rekla je ranije.

Saskia je, također, podijelila i dirljivu uspomenu sa dedom uz riječi "Najsretniji rođendan mojoj superzvijezdi", a nakon što su obavili svoju dužnost, kasnije su sve zaključili rođendanskom zabavom u čast glumca, koja se održala u vili Tudor u Dalmenyju.

Sean je, podsjetimo, preminuo 31. oktobra 2020. godine.

Vezani članci