Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I sada se sinamju filmovi o recimo opsadi Troje, pa ne znam zasto se nebi snimali filmovi o posljednjem ratu u Bosni. Naravno da se ne smije prestati govoriti o zlu koje su vecinom Srbi prouzrokovali na prostorima bivse SFRJ. Visegrad je mjesto gdje su Srbi napravili neke zlocine koje normalan covjek ne moze nikako da pojmi. Od paljenja zivih ljudi, zena i djece; klanja na cupriji do masovnih silovanja u Vilinoj Vlasi.O tim stvarima se mora pisati, govoriti i snimati filmovi. Nadam se da ce se neko usuditi i da napravi film o Srebrenici ili konvojima na Grebak. Cetnicima ocito najvise smeta sto je uopste neko ostao da prica i snima filmove o zlocinima koje su napravili.
Ja nisam nikakav "cetnik" nego sam Bosanac-musliman po rodjenju. Necu reci Bosnjak jer mi to namecu. Ratne tematike mi je dosta jer sam prosao i rat i sve moguce uzase koje rat nosi. Ovih filmova domacih mi je pun *** vise jer ih snimaju idioti totalni koji misle da su reziseri a u stvari su se nekome uvukli do balcaka putem stela ili nepotizma. Nemoj mi poredit filmove o mitoloskoj Troji sa filmovima o necemu sto je bilo skoro. Nemojte me podsjecat vise jer je proslo 20 godina od mojih trauma. Hajmo onda snimat filmove o drugom svjetskom ratu pa svi skupa mrzit njemce i domace pristalice koje sad dizemo u zvijezde. I njemce kao i cetnike, ustase i balije iz tog perioda. Tako da Jasmila, svaki covjek je talentovan za nesto ali ti svoj talent jos nisi otkrila, to rezija nije sigurno. Usput, nalazis glumce koji glume kao da im neko pistolj na glavi drzi. Idi radi nesto drugo.
@jugoist ne smeta cetnicima kad neko prica o grozotama koje su radili. naprotiv, oni se hvale kako su silovali, klali, pekli zive bebe u rerni, djecaka od 5 godina zivog na raznju... to je njihova usmena junacka poezija i oni vole kad se o tome govori. jedino sto im zasmeta je momenat kad novi zlocin izadje na vidjelo pa znaju da ce novi zlocinac odgovarat. e tad se oni usute, iz straha a ne jer ih je nedajboze sram
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Svaka čast, dobro izgleda.
A kako ti izgleda knjiga "na drini cuprija" ako si je uopste citala seljanko?
Ili seljace...
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Samo snimati.Mi napaćene višnje smo jedini koju su ubijani u zadnjem ratu.Sve srpske zrtve su izmišljene!Treba ih sve eliminisati iz Bosne.Posto ih ima skoro kao nas ne mozemo ih sve poubijati,trebamo ih preseliiti negdje.Npr na Madagaskar.Neka tamo pocrkaju.A Bosnu ostaviti samo za nas.Pozdrav svim Muslimanima spremnim za sveti rat!!!!
Jbt koje pare glupi bosnjo dade u propagandne svrhe da su ih ulozili u fabrike do sad bi bili ko Svica!!! Ta sranja od filmova ionako nikog zivog ne zanimaju sem njih koji ih gledaju i zive u nekim mitovima!
A valja vam bitka na Kosovu,Bitka na Neretvi i sve one ostale bitke Sad ce je Sipa zatvoriti !!!!!!!!!!!!!!!
Ovim vodje zelim daj pozdravim naseg cetnika Nemanju Emira Mihajlovica Kusturicu, stoj je ka ciganin cojk svatjo daj mu je narod njegov ustvari odz srbskog porikla i tako se on krunisao u crkvi dji je draza mihajlovic krsten u ono stoj mu je caca ciganin bija pre turcinske okupacje to jeste srbin. Ti si nas uzor i dika Emire, a nebrigaj ti za otojeg Antu Gotovnu nit onog aljbanca Rasfusa Gardinaja, mi vodje u Banjoluki vesc jimamo nasu specjalnu jedincu za borbu za hinterese kralja milorada dodika, jedinca "Cetnicka Krmad" jimamo tujdek snajperski tandzara, kubura, nozova, toljaga i oklopniju konjski kola ka i traktorski transportera za munjivito dorenjivanje cetnicki jedinica. I jimamo plan daj te lude kindapujemo i dorenemo vodje u nezavisnutu republiku srbsku dji ce odzgovarat za sledece stvari: Podz broj jedan, zato stoj nisu srbini, Pod broj dva zato sto vascjela zemlja laze a srbini zbore istinu, pod broj tri jer su ubli osamdes miljona srbina i sikli srbinima glave i koristili jih za kante za smetlje, pod broj tri jer nisu srbi i zato lazu. Mi smot srbini maljecak al veoma opak narodz, eh sadz odoh vodje u banjoluku u dol zanatski centar sjenem u kavanu kodz Boske i narucim seb litar rakje brlje, zdjelu przene krmetne i metnem sajkacu na glavu i dizem tri prsta i pivam ojkace.
Sto ne snime film o genocidu u Srebrenici,nego sve lafo neke ; on nju voli a nesmije jer je Srpkinja,ona njega mrz,i ubio joj babu,pa se uda za njega i sl. sranja.
Niđe veze
Jasmila netalentovana krbuljo, prestani trosit pare na debilne socijalno zdravstvene price koje smaraju. Da nije bilo rata bas me zanima kakve bi filmove pravila??? Nikakve vjerovatno jer imas dara ko panj.
hajd cetnik ne seri
Slusaj ti vodje UkislaSutlijo dat odzbori Vukosav posten cetnik i srbin odz glave do pete. Prva zrtva tojeg rata je bila srbkinja jer je jedzan turcin zgazio macku aftom odz jedzne zene, i toj je bija agresja turcina na srbine i ondak smo se mi moral branit. A staj ste vi radli dol po sarajvu? Ha? Jimal ste osamsto logora za srbine, tujdek ste klali i dan i noc, tujdek se tolko Srbina naklalo daj je krv srbska dojsla sve gor do vrha krovova oniju zgrada jer ste preklal osamdes miljona srbina u sarajvu. Ondak su oniju Plave Kacige morali da idzu Sarajvom u gumenim camcima odz te tolke krvi. Ondak ste tam u Srebrenci dojsli poredal se vas osam iljada ispred Srbina, metnuli srbinima kalasnjikove u ruke i svezal im kanafom okidace i povukli i ubli sami sebe. Ondak ste tam u travniku preklal des iljada Srbina i vadli srbinima oci i prodaval ih ko klikere Cinezima. A mi srbini vas drzal ko kap vode na dlanu, vodje vam izgradli hotele sa des zvizdica ka sto je trnopolje, makarska, manjaca...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odlična reklama za Vilinu Vlas. Stranci, pogotovo sa zapada obožavaju takva mjesta, još ako je to hotel, biće popunjeni kapaciteti 100%. U Višegradu se nadaju nastavku, drugim dijelu filma. Hala Jasmila.
u sljedecem nastavku preokret teme. Međedu uhvati se bukve
@zuksan, ti si je već uhvatio i ne puštaj je.
>Priča je bazirana na istinitim događajima lol
>Priča je bazirana na istinitim događajima
Mi bi nestali u tisini da nam nije nase muzike i filmova, ako imamo samo dusu i bol za izvoz onda neka. Neka nas pamti svijet nekako...
dobra reklama za vilinu vlas, sad komotno mogu u stecaj. A na mjestu hotela otvorit memorijalni centar gdje su silovane a potom ubijene mnoge maloljetne Bosnjakinje... cestitam jasmila.....
Tako je,podsjecajte nas na rat MAMU VAM JEBEM,trujete narod napaceni...MRŠ
ovco za klanje
U romanu "Na Drini ćuprija" Ivo je gotovo od riječi do riječi prenio ovaj dogadjaj, s tim da je u ulozi paćenika bio Radosav i da su izvršioci bili muslimani. Srpski i hrvatski nacionalisti preokrenuli su ovakav opisani čin kažnjavanja u simbol turske i muslimanske surovosti, kao ne znajući za činjenicu da postoje na hiljade historijskih dokumenata koji svjedoče da se nabijanje živog čovjeka na kolac mnogo češće prakticiralo u kršćanskim zemljama Evrope, a posebno u Austriji i Njemačkoj. Nabijanje na kolac u Turskoj carevini bilo je zaista rijetko prakticirano i to samo u slučaju kažnjavanja najtežih ubojica i zločinaca. Najpoznatiji "nabijač na kolac“ u Srednjem vijeku bio je Princ Vlad iz Vlaške (kasnije transformiran u legendarnog Grofa Drakulu). Usput samo da napomenem da Princ Vlad nije bio musliman, već Vlah koji je sa Srbima i imao zajedničku pravoslavnu vjeru.
slusaj vodje tiha.vodo dat odzbori vukosav banjolucki cetnik i srbin stoj je bivo u vojsci republike srbske kadz smo na trebevicu sjedzli i igral piruz pale i kamena s ramena a tvoje vahubije dolazle tujdek i gadjal gradz minobacacma i ondak rekli daj smo toj mi radli. Mi vodje u kraljevni i nezavisnutoj republiki srbskoj jimamo najsavremenitje oruzje na ciloj zemljanoj lopti. Jimamo sto iljada tenkova i osamdes iljada avijona i halhoptera. Jimamo i oklopna konjovska kola za brzo dorenjivanje cetnika na linje. Mi vodje u republiki srbskoj jimamo kvaltetno skolstvo za vojnike, jimamo kurseve: Silovanja zena i djece, Poznavanje genocida, Klanje civila, Rusenje vjerski objekata. Svakoji cetnik odkadz se rodi vodje u banjoluki dobje nammah noz u ruke i podpise rucicom daj mora branit Milorada i miloradovu familju! Pazder ti Halilovcu daj ti ne dojdem ja sa rpom cetnika na konjskim kolma tujdek i da ti grokcemo i skicimo ka svinje da te vridjamo jer si turcin!
Ne samo da je dobro sto je Jasmila napravila ovaj film vec je ona kao jedna od rijetkih bosanskih rezisera "imala" i obavezu da to napravi. Obicni ljudi mogu podici spomenik ili prouciti fatihu recimo jednoj od najljepsih Visegradjanki koja je radije izabrala da skoci kroz prozor hotela u Vilinoj Vlasi nego da bude predmet izivljavanja cetnickih, a za napraviti film je potreban reziser/ka.
@ja i ona. Doboj i Teslić hmmm nedovoljno, ostalo je jos par