I sada se sinamju filmovi o recimo opsadi Troje, pa ne znam zasto se nebi snimali filmovi o posljednjem ratu u Bosni. Naravno da se ne smije prestati govoriti o zlu koje su vecinom Srbi prouzrokovali na prostorima bivse SFRJ. Visegrad je mjesto gdje su Srbi napravili neke zlocine koje normalan covjek ne moze nikako da pojmi. Od paljenja zivih ljudi, zena i djece; klanja na cupriji do masovnih silovanja u Vilinoj Vlasi.O tim stvarima se mora pisati, govoriti i snimati filmovi. Nadam se da ce se neko usuditi i da napravi film o Srebrenici ili konvojima na Grebak. Cetnicima ocito najvise smeta sto je uopste neko ostao da prica i snima filmove o zlocinima koje su napravili.
Ja nisam nikakav "cetnik" nego sam Bosanac-musliman po rodjenju. Necu reci Bosnjak jer mi to namecu. Ratne tematike mi je dosta jer sam prosao i rat i sve moguce uzase koje rat nosi. Ovih filmova domacih mi je pun *** vise jer ih snimaju idioti totalni koji misle da su reziseri a u stvari su se nekome uvukli do balcaka putem stela ili nepotizma. Nemoj mi poredit filmove o mitoloskoj Troji sa filmovima o necemu sto je bilo skoro. Nemojte me podsjecat vise jer je proslo 20 godina od mojih trauma. Hajmo onda snimat filmove o drugom svjetskom ratu pa svi skupa mrzit njemce i domace pristalice koje sad dizemo u zvijezde. I njemce kao i cetnike, ustase i balije iz tog perioda. Tako da Jasmila, svaki covjek je talentovan za nesto ali ti svoj talent jos nisi otkrila, to rezija nije sigurno. Usput, nalazis glumce koji glume kao da im neko pistolj na glavi drzi. Idi radi nesto drugo.
@jugoist ne smeta cetnicima kad neko prica o grozotama koje su radili. naprotiv, oni se hvale kako su silovali, klali, pekli zive bebe u rerni, djecaka od 5 godina zivog na raznju... to je njihova usmena junacka poezija i oni vole kad se o tome govori. jedino sto im zasmeta je momenat kad novi zlocin izadje na vidjelo pa znaju da ce novi zlocinac odgovarat. e tad se oni usute, iz straha a ne jer ih je nedajboze sram
Prikaži sve komentare (108)