Nije se uklopila
28

Dakota Johnson o snimanju serije "The Office": Niko me nije doživljavao, to mi je najgore iskustvo

D. J.
Foto: EPA-EFE/Imdb
Foto: EPA-EFE/Imdb
Glumica Dakota Johnson, zvijezda trilogije "Pedeset nijansi sive", u svojoj se karijeri pojavila u više od trideset filmova i serija, ali nije joj svako iskustvo sa seta ostalo u dobrim sjećanjima.

Tokom nedavnog gostovanja u emisiji "Late Night With Seth Meyers" Johnson je rekla da ju je posebno razočaralo iskustvo sa seta popularne humoristične serije "The Office", u kojoj se pojavila u posljednjoj epizodi.

"Iskreno, to mi je bilo najgore iskustvo u životu", rekla je Johnson.

Glumica je 2013. godine u seriji utjelovila mladu knjigovotkinju Dakotu koju je zaposlio Dwight Schrute (Rainn Wilson) nakon što je Kevin Malone (Brian Baumgartner) dobio otkaz.

Prema časopisu Esquire, Johnson je trebala voditi spin-off The Officea, ali taj projekt nije uspio zaživjeti.

"Stvarno sam voljela 'The Office'. Kada su me pitali želim li glumiti u posljednjoj epizodi serije, rekla sam - naravno, jer sam mislila da će snimanje trajati pola dana. Bila sam tamo dvije sedmice, a jedva se pojavljujem u seriji", izjavila je glumica.

Johnson je u intervjuu za Vanity Fair kasnije rekla da se nije uspjela uklopiti u društvo te da se osjećala kao da je došla na rođendansku zabavu na koju nije bila pozvana.

"Na setu je bila čudna dinamika koja se razvijala deset godina", nastavila je glumica. "Neki ljudi nisu ni komunicirali međusobno, a ja sam došla na set sva uzbuđena i niko nije htio pričati sa mnom. Nikoga nije bilo briga."

Unatoč lošem iskustvu, Johnson nije odustala od glume, a par godina kasnije stekla je svjetsku slavu glavnom ulogom u filmu "Pedeset nijansi sive".

Inače, "The Office" je jedan od najboljih humorističnih serija svih vremena, a na Imdb ima ocjenu 9.0.