Nije ga ni pogledala
22

Dakota Johnson nakon uloge u posljednjem filmu: Nikada više neću uraditi nešto slično

L. R.
Dakota Johnson (Foto: EPA-EFE)
Dakota Johnson (Foto: EPA-EFE)
Glumica Dakota Johnson nedavno se oglasila povodom uloge u novom filmu "Madame Web".

U film "Madame Web" uloženo je više od 100 miliona dolara, ali to mu nije pomoglo da izbjegne loše filmske kritike. Naime, na platformi Rotten Tomatoes ima ocjenu od 13 posto, na Metacriticu 27, a na IMDb-u dobio je ocjenu 3,8/10. Također, zasad je zaradio samo 40 miliona dolara.

Stoga je Dakoti Johnson bilo jasno da se film proslavio, što se moglo primijetiti i u njenim posljednjim javnim nastupima. U svom posljednjem razgovoru za magazin Bustle navela je da joj je jasno zašto je film pokupio kritike.

"Ponekad se u ovoj industriji prijavite na nešto i to je jedna stvar, a onda, dok to radite, postane potpuno druga stvar, a vi onda pomislite: 'Šta je ovo'. Međutim, bilo je to pravo iskustvo učenja i naravno da nije lijepo biti dio nečega što je rascjepkano na komadiće, ali ne mogu reći da ne razumijem", rekla je.

U nastavku intervjua, objasnila je da je ovaj film za nju bio lijepo iskustvo, ali da više neće sudjelovati na sličnim projektima.

"Definitivno je bilo iskustvo za mene snimati taj film. Nikad prije nisam radila ništa slično. Vjerovatno nikad više neću raditi ništa slično jer nemam smisla u tom svijetu. Sada to znam", dodala je.

Unatoč tome što se pojavljivala na premijerama filma "Madame Web", priznala je da ga nije nikada gledala.

Sve je to pogodovalo prošlogodišnjim glasinama da je od trenutka kada je počela snimati film, Johnson bila nezadovoljna filmom "Madame Web" i željela je napustiti projekt. Međutim, bila je pod ugovorom pa je ispoštovala snimanje.

Mnogi su nagađali da ju je njen agent doveo u zabludu da misli da je "Madame Web" dio Marvelovog kinematografskog svemira. Neposredno prije početka produkcije filma, Johnson i njena kolegica iz filma "Madame Web" Sydney Sweeney zapravo su označile Marvel Studios u objavama na Instagramu koje su potvrdile njihovu glumačku postavu. Problem je u tome što je njihov film vlasništvo Sonya i nije imao nikakve veze s Marvelom.

Nakon što je produkcija dovršena na "Madame Web", Johnson je otpustila svog predstavnika CAA-e. Mogla bi biti potpuna slučajnost.

Podsjećamo, radnja filma pokazuje ko je zapravo Madame Web, kako počinje osjećati svoje nove moći te kako okuplja svoj tim da se sukobi s misterioznim zločincom. Cassandra Webb, bolničarka na Manhattanu koja se suočava s otkrićima o svojoj prošlosti, povezuje se s tri mlade žene predodređene za moćnu budućnost.