Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam bio gladan ujutro ni kad sam bio dijete, sad me ovi uvjeravaju da mi nesto fali?
Jedi kad si gladan i koliko god možeš što bi rekli dok ne crkneš. Pravi razliku između gladi koju osjeća stomak i oči. Oči osjećaju želju/žudnju a samo stomak osjeća glad. Ne gledaj jel to doručak ili večera ili je naveče u 12 sati. Ne gledaj da li je to meso ili voće ili povrće, bitno je da je ishrana raznovrsna, da ne preovladava samo jedna vrsta hrane duži period.
Izbaci sve grickalice, čipseve, kole, čokolade, keksove i ostale međuobroke koji drže organizam na granici između gladi i sitosti i blokiraju signale gladi. Jedi samo kad si gladan i to je ključno. Zdravlje i idealna tjelesna težina zagarantovani, ovo je način ishrane za koji smo građeni milionima godina evolucije
Jedna od najvecih gluposti “moderne” civilizacije jeste dorucak, a to ujedno znaci najmanje 3 obroka dnevno, i jos najgore u svemu znaci kasna vecera, oko 20-21 h. Garantujem vam da cete biti zdraviji ako izbacite dorucak, s tim da vam je prvi obrok oko 10-11 h, a drugi i zadnji oko 17-18 h.
slobodno preskacite dorucak i sve obratno od ovih clanaka. nema nikakvog uporista zasto bi dorucak bio bitan, stavise sva nezavisna literatura savjetuje da se preskace. tijelo moze crpiti energiju ne samo od prethodnog rucka i vecere nego od prethodnih 5 dana, samo ako ga pustis.
ja preskacem dorcak zato sto tokom sna covjekova energija bude u najidealnijem stanju. Ukoliko jedem max 5 sati od dorcka, cim pojedem nesto onda pad energije dolazi. zato iskoristim maximum sebe ujutro i odrzavam svoju energiju tokom dana. covjeku je dovoljno 1 da dnevno jede.
Mozak mi je poremećen
Nikad nisam doručkovao. Prvo popijem 1L kafe uz 5-6 cigara. Prvi obrok oko 12h a drugi oko18h i to je to. Što manje jedemo to bolje. Lažu nas da tri obroka jedemo plus između još neku užinu,to je previše pogotovo današnja hrana koja je sva otrovna i nikakva. Hrana je najveće zlo današnjice.
jarane samo te cigare i tu kafu trebas povecati, bez 2 litra cemernice i steke nista