Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da mi je uzivo da zavirim
i sta kad zaviris?
vau fantasticno je :) kad' bi mi imali jednu ovakvu :/
@mirs Imali smo, Gradska vijećnica i Nacionalna i Univezitetska biblioteka Bosne i Hercegovine, koju su agresori razrušili, pri čemu je izgorjelo preko 2 miliona knjiga i preko 300 stotine manuskripta..
U toj biblioteci osim jevrejske hagade koja je sacuvana i nije bilo vrednijih knjiga. U narodnoj biblioteci jugoslavije, danas srbij imas sve te knjige pa ako ti neka zafali ti dodji do bg-a. A ubuduce nemojte da otvarate minobacacku vatru sa krovova kulturnih ustanova pa ih niko i nece gadjati.
knjige su dobre za potpalu vatre, samo što brzo izgore. bolja su suha drvca.
Ja sad treba da bacam grah da bih znala koja je biblioteka na slici?! Ima li te profesionalnosti na Klixu igdje? Neke ljude zanima i nesto vise od same fotografije!
Jednoga dana... idem da se divim ovim ljepotama.. i naravno da čitam :)
Kako bih se zarovila u ove biblioteke...
riznica znanja...
Treba ti 2 god da izadjes.
Nazalost, nas narod ne zanimaju knjige nego kafane i narodnjacka muzika
Ali odlican clanak, sve pohvale
Ovo su one biblioteke iz horor filmova. Ti sjedis sam listas knjigu, nigdje zive dushe, kihnes, a neko ti kaze nazdravlje.
...ovdje očekujem 3-4000 komentara :)
Želim da posjetim ove biblioteke :)
Koju privilegiju i čast imaju ljudi, koji su u mogućnosti da uživaju u ovakvim hramovima knjiga.. Iskreno.. zavidim im..
I ja također :) .
i onda se ljudi pitaju sta da kupe za rodjendanski poklon: Plasticni pistolj ili auto.?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Nas su dragulj i najlijepsi primjerak biblioteke na prostoru Balkana spalili do temelja brabari sa brda, a sadrzavala je neke od unikatnih knjiga koji nikada se vise nece vratit niti se mogu pronaci kopije tih knjiga...Kazete gdje je Eurpa a gdje mi?Pa bili bi mozda u samom vrhu da 90 tih nismo imali barbare koji su nam spalili sve.
Pusti barbare. Koliko sada imas knjiga kod kuce?
Srecom u blizini mi je Gradska biblioteka i redovno citam knjige, ali ono sto je Vijecnica imala nikad vise nece imat, radi bolesnih umova s brda.Shvatio bi sto su nas ubijali, hajd mrze nas, ali zar su toliki barbari bili da uniste biblioteku?To je dno barbarizma, unistavanje knjiga jedino su radili Hitlerovi SA odredi jer su im smetali njihovom ideloskom pogledu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U mom gradu biblioteka 2x2, i ima najviše 500 knjiga,od oka onako.
prelijep primjer da se vidi gdje je civilizacija a gdje smo mi...kuku nama