Prošetala crvenim tepihom
0

Jasmila Žbanić na otvorenju Berlinalea nosila haljinu bh. dizajnerice Irme Saje

L. K.
Jasmila Žbanić u Berlinu (Foto: EPA-EFE)
Jasmila Žbanić u Berlinu (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić prošetala je crvenim tepihom uoči otvorenja 71. izdanja Berlinalea, a za tu priliku obukla je haljinu dizajnerice Irme Saje.
Kao i na dodjeli Oscara i otvorenju filmskog festivala u Veneciji, Žbanić se ponovo odlučila za haljinu naše dizajnerice Irme Saje. "Kreiram i njenu radnu odjeću, od odjeće kao što su hlače, košulje i bubrezi, koje koristi tokom snimanja filmova, do svečanih haljina. Na neki način je iz sjene pratim kroz kompletno ovo iskustvo i posebno sam vezana za čitav proces", rekla je Saje za Klix.ba.

Podsjetimo, Berlinale je počelo jučer (9. juni) i trajat će do 20. juna. Ovo predstavlja drugi dio velike filmske smotre, prvi dio je održan u februaru ove godine. Ljetni dio programa jučer je otvorila velika premijera filma "The Mauritanian".

Program festivala činit će uglavnom filmovi prikazani online tokom dijela održanog u martu, uključujući i dobitnike nagrada Zlatni i Srebreni medvjed, koje će biti dodijeljene na gala ceremoniji 13. juna.