79. filmski festival
9

Crveni tepih u Veneciji sinoć odisao glamurom, dame se nisu ustručavale prošetati ni u toplesu

I. B.
Dame su zablistale u kreacijama poznatih modnih kuća (Foto: Twitter)
Dame su zablistale u kreacijama poznatih modnih kuća (Foto: Twitter)
Nakon Sarajevo Film Festivala, red je došao na romantični italijanski grad koji će narednih dana biti centar filmskih dešavanja. Brojne slavne dame već su prošetale crvenim tepihom u Veneciji, a neka od najboljih izdanja možete pogledati već u našoj galeriji.

Ovogodišnje 79. izdanje Filmskog festivala u Veneciji otvoreno je sinoć, 31. augusta, premijerom Netflixovog filma "White Noise" sa Adamom Driverom u glavnoj ulozi. To je ujedno i prvi put da Netflixov film otvara jedan festival.

U narednih 10 dana, kako to obično biva, u Veneciji će se prikazivati neki od dugoočekivanih naslova, među kojima je i film "Blonde" gdje se Ana de Armas pojavljuje u ulozi Marilyn Monroe.

Među članovima žirija je i slavna glumica Julianne Moore, koja je ujedno i predsjednica žirija, a odmah sinoć zablistala je na crvenom tepihu u glamuroznom izdanju. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ukrala je pažnju svih prisutnih.

Filmski festival u Veneciji jedan je od najglamuroznijih svjetskih događaja gdje se slavne osobe s A liste pojavljuju, ne samo kako bi promovisale nove filmove, već i kako bi pokazale neke od upečatljivih stilskih kreacija.

U našoj galeriji izdvojili smo neka od najglamuroznijih izdanja prve večeri festivala, a vidimo kako su među damama uglavnom dominirale crne kombinacije sa upečatljivim detaljima, ali i sa potpisima nekih od najpoznatijih modnih kuća.

Bianca Brandolini u kreaciji Giambattiste Vallija
Bianca Brandolini u kreaciji Giambattiste Vallija

Neke od dama su se, pak, odlučile za haljine koje odišu jednostavnošću, dok su druge odlučile "razbiti" monotoniju birajući haljine u boji. Odmah prve večeri, vidjeli smo i neka odvažna izdanja poput onog italijanske manekenke i glumice Mariacarle Boscono koja je crvenim tepihom prošetala u toples kreaciji.

Festival u Veneciji trajat će do 10. septembra.