Drugačiji stil
66

Žena specifičnog izgleda privukla pažnju na festivalu u Veneciji: Crni prsti, zlatni zubi i linija na čelu

L. R.
Michele Lamy (Foto: EPA)
Michele Lamy (Foto: EPA)
Modna dizajnerica Michele Lamy nedavno je prošetala crvenim tepihom Filmskog festivala u Veneciji, a njen specifični izgled privukao je pažnju prisutnih.

Naime, ova 79-godišnja modna dizajnerica prisustvovala je premijeri filma "Ferrari", gdje je za ovu priliku odjenula smeđu kožnu jaknu ispod koje se vidjela slojevita kratka haljina. Tjeme je prekrila maramom, a stajling je upotpunila crnom kožnom torbom i smeđim čizmama s visokom platformom.

No, neobičan stil nije jedino po čemu je prepoznatljiva. Ono što je njen zaštitni znak jeste uspravna crna linija na čelu. Pored te linije prepoznatljiva je po zlatnim navlakama na zubima i crnim prstima, koje samostalno boji farbom za kosu.

Michele Lamy (Foto: EPA)
Michele Lamy (Foto: EPA)

Porijeklom je iz Alžira, a rođena je i odrasla u Francuskoj. Iako se malo zna o njenom životu prije odlaska u SAD i osnivanju modnog brenda Lemy, strani mediji prenose da je prije karijere modne dizajnerice bila pravnica.

U Los Angelesu upoznaje svog sadašnjeg supruga i modnog dizajnera Ricka Owensa. Upoznali su se kada je on došao na razgovor za posao u njenu firmu, a vjenčali su se 2006. godine. Michele je prije upoznavanja i veze s 19 godina mlađim Rickom Owensom, rodila djevojčicu Scarlett Rouge.