Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cinjenica je da mnoge zene ne vode racuna o sebi i svom djetetu onako kako treba. Znam dosta zena koje drze bebu u narucju i ispuse nekoliko cigareta, sav onaj dim ide u dijete, i tako svaki dan u takvom okruzenju djeca odrastaju. To je praksa u mnogim porodicama.
onda ga poslije stave u kolica i izvedu na svjez zrak u grad. usput zastanu pricajuci pola sata sa drugim mamicama ,a dijete sretno mijenja boje i udise planinski zrak iz auspuha:)
Oči moje lijepe ;-*
Gledajuci svakodnevna istrazivanja ... sad sam se zapitao .. IMA'L DA JE OVA DRZAVA U NECEM DOBRA ...??? Uvijek najlosije rangirana u EU ili u regiji ... ili na Svijetu. Al najjaci u ispijanju kafe i naravno "najjaci" po prici u futbalu!
ispred svakog djeteta u kolicima mozes vidjeti smoki :S kad sam kupovala kolica za princezu, mislila sam dace mi i kesu smokija, kontam to se duzi uz kolica kao must have ;) ocajno je kako se hrane i mame i djeca (argetu odobrile mame, da bi zdravi i jaki bili jedite pili), i na svaki komentar na tu temu mame kazu - ali moje dijete nece ni da okuci povrce i voce! ni ja kao dijete ne bih okusila nesto sto nikada nisam vidjela da jedu mama i tata! ;)
Pa sta ima Vinjice? Nemaju ti danasnje mame puno vremena, da bi djeci priustile kvalitetan obrok. Nego daj sta je lakse i sta je nabrzinu. Recimo ni moja djeca nisu ljubitelj voca a kamoli povrca, ali eto uvjek gledam da ih prevarim. Recimo vole sok, pa svo voce cijedim i pravim im sokice. A povrce e tu vec ratujemo, ali se trudimo. ;-)
:))) gdje si smjeskice slatka :-* ama ja sam rat vodila s mojom zbog povrca...i onda sam skontala da je zabranjeno najinteresantnije. mm i ja uzmemo brokulu i prozdiremo je, sve mumljamo od zadovoljstva kako je dobra, a njoj govorimo da ne moze dobiti, jer je jos mala...onda ona moli i kumi da dobije brokulu, a mi se kao na kraju smilujemo i damo joj jer je dobra... :D ona konta da nas je preveslala, mi sretni - vuk sit, ovce na broju ;) elem, sad je jako zavoljela povrce, ne mogu joj napripravljati, juce duplu porciju spanaka pojela :))) sve sama trazi :) a voce ... ne mozes joj napripravljati :))) kod nas jednostavno u kuci, a ni u vrticu nema slatkisa i sve slatko sto moze pojesti jeste voce :)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
slaba nam startna pozicija
A ja prije godinu dana na nekom od ovih informativnih portala pročitala kako je u BiH smrtnost beba pri porođaju jako mala i da smo u vrhu tih zemalja sa malom smrtnošću beba. Pa ko ovdje koga handri?
vremena se mjenjaju
to ti je nepredvidivo
pa u cemu je dobra BIH ni jednu pozitivu od BIH...
Imamo najvise mina na SVIJETU!!!! :)))
Dok bude cevapa i pita bice zdravih djeca i zena
ja kada sam cuo da u Derventi ima samo jedan inkubator (retko kada ispravan ) ja nisam mogao da verujem!!!! sta vise komentarisati!!!
Pa normalno kad bolnica pliva u raznoraznim bakterijama. Svako dijete po rodjenju se s necim zarazi. Cudo da ikako ima zdravih majki i djece
mora i dobro je sto je tako.
Izvini toni, nisam bas razumjela tvoj komentar ?! Sta je tacno dobro?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
''Od 178 zemalja uključenih u istraživanje.......'' Među 178 zemalja 48. mjesto uopšte nije toliko loše zato ne crnjačite bezveze.
Predzadnji u Evropi. Odličan uspjeh. Baš se bezveze crnjačimo! Paket pelena u BiH 32 KM, u Norveškoj isti paket košta astronomskih 7 KM.
Misliš predzadnji u regionu? Gdje ti pročita da smo predzadnji u Evropi? Ok, to za pelene ne znam, jer nemam djecu pa ih i ne kupujem. Ali ako je tako kako ti kažeš, onda to jeste vrlo morbidno, priznajem.
Prvi smo jedini po korupciji :) Ubjedljivo!
Koliko nam je korumpirano zdravstvo dobro još ima i majki i djece....
ima li neka kategorija u kojoj BiH nije poslednja na listi?
jad i cemer kategorija? tu smo valjda prvi
Tako nam je i u ostalim oblastima, valjda dodje bolje vrijeme, valjda neki novi klinci budu imali buducnost ako mi nemamo ni zivota ni buducnosti..
pisam se ja na tu njihovu statistiku :( neka pogledaju kako izgleda stvarnost...