Citajuci komentare, ne mogu najboje da povezem da li Bosnjacima smeta krst postavljen na ovakav nacin ili krst uopste? Ako se sutra postavi legalan, skup i ukrasen krst, sa spomen obiljezjem, da li ce to Bosnjacima smetati? BIH je puna krstova i memorijalnih obiljezja, vjerskih obikljezja sa srpskim zastavama i simbolima. Da li je problem sto ovaj stoji (ili ce tek stajati) iznad Sarajeva kao da dominira , ili nece biti problem da se postavi na nekom drugom dijelu Istocnog Sarajeva da ne visi nad gradom?
Mickey10 da ti odgovorim. Krst kao simbol vjerskog obiljezja ne smeta nikome barem u Sarajevu, ali smeta da neko postavi ogroman krst na zlatistu u spomen onih koji su drzali grad pod opsadom i sa tog mjesta ubijali stanovnike Sarajeva, djecu, zene, muskarce, staro i mlado bez diskriminacije. Kako moze da takva monstruozna ideja bude ostvarena, jer svi ti koji se zalazu za to su ubice i ratni zlocinci. Eto toliko.
Mickey, stvarno si neinformisan. Krst ponajvise smeta nama sarajevskim pravoslavcima, jer su nas srpski nacionalisti gadjali sa brda, a sad bi da dizu spomenike nama koje su ubijali. Oko 2,500 pravoslavaca su ubile srpske granate s brda i hici snajpera, od ukupno 4300 srpskih (tako sad sve pravoslavce zovu) civila u BiH. I sad bi ti isti da imena mojih poginulih stavljaju kao spomenik na poginule jadne Srbe koje su ubili Bosnjaci, Nas u ratu niko nije dirao, osim VRS,granatama i snajperima.
Prikaži sve komentare (601)