BiH
3.2k

Oboren krst na Zlatištu

Piše: E.S.H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Krst na Zlatištu je oboren, potvrđeno je za Klix.ba u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Još uvijek nije poznato da li je krst pao ili ga je neko oborio, a više detalja će biti poznato nakon policijskog uviđaja.

"Otkako je krst na Zlatištu postavljen policijski službenici su vršili određene mjere i aktivnosti koje su se ogledale u povremenom obilasku područja Zlatišta, a zbog eventualnog narušavanja javnog reda i mira. Noćas je uočeno da je krst oboren", potvrdila je za Klix.ba Danka Tešić, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Dodala je da je o događaju obaviješten dežurni tužilac koji se ranije izjasnio da u ovom slučaju "nema elemenata krivičnog djela", a pripadnici MUP-a su jutros obavili uviđaj i izvještaj o svim poduzetim mjerama koje su pripadnici policije uradili će biti poslan Tužilaštvu.

Podsjećamo, krst je postavljen tokom noći u septembru ove godine, a postavili su ga članovi Saveza logoraša Republike Srpske u znak, kako su naveli, "sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba".

Dan nakon postavljanja krsta više osoba ga je pokušalo oboriti. Tada se krst malo nakrivio usljed njihovog djelovanja, a policijska patrola je svakodnevno obilazila područje gdje je postavljen.