Jednom se Turska zavadila sa Rusijom zbog "prijatelja sa zapada" i dobila drzavni udar. u znak zahvalnosti. Ne vjerujem da ce vise ikad sebi to dozvoliti.
Previse si ti glup i ovi koji ti daju pluseve da znas da je Turska vojska uvijek cuvala drzavu kada je dosao neki fanatik poput Erdogana da mijenja ustav. Vojska je garant u ocuvanju onog sto je stvorio Ataturk jer je znao da ce dolaziti na vlast fasisti kao Erdogan i dolazili su prije i odlazili ali je turski ustav ostao. Erdogan je samo jedna epizoda koja ce biti zavrsena prije ili kasnije, a opstat ce sistem sekularnosti kao sto je i bio.
@h8er_ Ti si "genije" koji tako lako prelazi preko cinjenice da su "branitelji sekularnosti" pobili 250 ljudi i ranili 3000 i to za nekoliko sati. Turci su svjestan narod, ne treba ga potcjenjivati. Branili su civilnu vlast kakva god da je i pokazali da ne zele jos jednom vojnu diktaturu i haos u zemlji. Zato se ne trebaju kojekakvi "dusebriznici" kao ti, sekirati za sekularnost Turske. To ce turski narod da rijesi.
Prikaži sve komentare (39)