9. januar je dan formiranja paradržavne tvorevine, a 21. novembar je dan nastanka entiteta RS. Sve prije potpisivanja Daytona je nelegalno i ne može se veličati.
@HelpNato Ustav Šugoslavije iz 1974. nam je garantirao pravo na taj referndum. Sasvim demokratski je proveden, na njemu smo pobijedili i ispravili 600 godina dugu nepravdu prema Bošnjacima. Proglasili smo nezavisnost i odbranili je oružanom borbom, to je fakt koji vas najviše boli. Razlika između našeg i vašeg referenduma je ta što vi za svoj nemate ustavno pravo, a mi smo imali, iskoristili ga i proveli do kraja.
@HelpNato Pojam konstitutivni narod je uveden u Daytonskom miru, ne izmišljaj gluposti i ne laži. Nadam se da ne tražim previše obzirom na to da si ti Vlah kojem je laž utkana u DNK. Na prvim višestranačkim izborima smo pobijedili jer nas je bilo najviše u BiH i donijeli odluku o raspisivanju referenduma u BiH tačno onako kako nam je Ustav Jugoslavije garantovao. Pojam preglasavanje postoji samo u BiH što je u parlamentarim procedurama u najmanju ruku komično. Broje se ruke i donosi se odluka.
Prikaži sve komentare (80)