Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je dobro-ne prihvataju odluku Ustavnog suda , a s druge strane mole da odluka promeni!!!! To samo Miletova kamarila može i to samo šumnjak razume...
Све се то може ријешити за пар минута, само да постоји имало жеље за договорима и сарадњом... Али не постоји наравно, ни најмање... Чак штавише, кад читам коментаре на Кликсу у већини случајева ја видим само мржњу и жељу за констатним надјебавањем једни других... И онда се феномени питају зашто држава не функционише, па људи моји државе настају тако што постоје интереси људи да се организују у оквиру једног законоправног поретка... Овакав случај је назабиљежен у историји...
Хајде да чујемо сви то твоје рјешење. Али наравно то рјешење мора "задовољавати" ставове свих конститутувних народа у РС и БиХ или у супротном не смије "задовољавати" никог. Дакле или све или неки компромис.
@udi.šemso За почетак да се овакви као Исмаилји банују са форума... :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
9. januar je dan formiranja paradržavne tvorevine, a 21. novembar je dan nastanka entiteta RS. Sve prije potpisivanja Daytona je nelegalno i ne može se veličati.
@HelpNato Ustav Šugoslavije iz 1974. nam je garantirao pravo na taj referndum. Sasvim demokratski je proveden, na njemu smo pobijedili i ispravili 600 godina dugu nepravdu prema Bošnjacima. Proglasili smo nezavisnost i odbranili je oružanom borbom, to je fakt koji vas najviše boli. Razlika između našeg i vašeg referenduma je ta što vi za svoj nemate ustavno pravo, a mi smo imali, iskoristili ga i proveli do kraja.
@HelpNato Pojam konstitutivni narod je uveden u Daytonskom miru, ne izmišljaj gluposti i ne laži. Nadam se da ne tražim previše obzirom na to da si ti Vlah kojem je laž utkana u DNK. Na prvim višestranačkim izborima smo pobijedili jer nas je bilo najviše u BiH i donijeli odluku o raspisivanju referenduma u BiH tačno onako kako nam je Ustav Jugoslavije garantovao. Pojam preglasavanje postoji samo u BiH što je u parlamentarim procedurama u najmanju ruku komično. Broje se ruke i donosi se odluka.
Ustavni sud nije stranka, ustavni sud je USTAV DRZAVE KRETENCINO.
@HelpNato poljubi me u pisu fasisto
"Još jednom podsjećamo da je referendum jedan od najznačajnijih oblika demokratskog izjašnjavanja i provjere političke volje građana, bez nacionalne pripadnosti i diskriminacije", zaključio je predsjednik Čubrilović. Što onda papak jedan vi vlasi ne priznajete referendum od 1. marta 1992. godine koji je raspisan na cijeloj teritoriji BiH o nezavisnosti BiH nego ste uzeli oružije i napali nevine ljude.
ustavni sud je odgovorna drzavna institucija a ne mjesto za zelje, cestitke i pozdrave.. pardon mogu pozdravi jer vas bake pozdravlja preko njeg.
Nece se na ovom nasem podrucju tenzije nikad smiriti,samo mogu kulminirati.
Niko među srpskim političarima u RS neće da kaže zašto se osporava 9. januar. Osporava se zato što je to KRSNA SLAVA ENTITETA! Entitet nije vjerska već sekularna kategorija. Pronađite mi u Federaciji neki sekularni praznik koji se vezuje za islamskii vjerski praznik...
@Separatista onada nek bude moj prijedlog da slavite dan manjeg entiteta (tako cemo ga u budicnosti zvat) 29.02. :))
@Separatista a ja cu zajedno s vama da slavim 30.2.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)