Podržao i ministar
1

Održan 15. Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine

N. K.
Petnaesti Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine održan je u subotu u Zavidovićima, a u organizaciji Zajednice tehničke kulture BiH i Udruženja nastavnika i stručnih škola BiH.

Učešće na Festivalu uzelo je 65 škola, a učenici se takmičili u 53 različita stručna zvanja i zanimanja, izložbi učeničkih i nastavničkih radova, reviji amaterskog filma i izložbu digitalne fotografije. U okviru Festivala rada organizovana su savjetovanja i druženja u cilju da se razmijene mišljenja i iskustva.

Festival je otvorio ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija koji je ukazao na značaj doprinosa mladih tehničke struke, afirmacije znanja, rada i praktičnih djelatnosti mladih, afirmacije i predstavljanja srednjih tehničkih i stručnih škola, popularizacije pojedinih stručnih zanimanja u široj javnosti te podsticanja inventivne i stvaralačke djelatnosti kod mladih, naglasivši da nema razvoja države bez tehničkih zanimanja.

"Ponosan sam što je Mješovita srednja škola Zavidovići dobila organizaciju Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine, jer je to jedna od boljih škola u Zeničko-dobojskom kantonu. Zato sam siguran da će Mješovita srednja škola Zavidovići biti dobar domaćin i da će ovo biti najbolje organizovan Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine. Izražavam zahvalnost Vladi Zeničko-dobojskog kantona, direktoru i nastavnicima Mješovite srednje škole Zavidovići, gradu Zavidovići, poslodavcima i svima onima koji su uložili mnogo truda i napora da dođemo do najmasovnijeg okupljanja srednjoškolaca Bosne i Hercegovine. Svim učenicima želim puno uspjeha u takmičarskom dijelu festivala", rekao je ministar Mušija.

Naredni festival održat će se u Cazinu.