Suvlasnik FK Sarajevo
56

Vincent Tan doputovao u Sarajevo s malezijskim sultanom, planirane su brojne aktivnosti

N. Kustura
Privatni avion u kojem je doletjela delegacija predvođena Tanom (Foto: I. L./Klix.ba)
Privatni avion u kojem je doletjela delegacija predvođena Tanom (Foto: I. L./Klix.ba)
Jedan od vlasnika upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo i malezijski biznismen Vincent Tan večeras je doputovao u Sarajevo, javlja reporter portala Klix.ba sa aerodroma u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Tan je doputovao večeras u 21:30 sati privatnim avionom u društvu Sultana Abdullaha, jednog od najmoćnijih ljudi u Maleziji te bivšeg kralja ove azijske države, te su uz policijsko osiguranje prebačeni u jedan od sarajevskih restorana.

Iako dolazak Tana izaziva opravdanu euforiju kod navijača FK Sarajevo, portal Klix.ba saznaje da tektonskih promjena u klubu s Koševa neće biti.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Tan i Sultan Abdullah trebali bi narednih dana obilaziti grad, a jedan dio vremena provest će i sa većinskim vlasnikom upravljačkih prava Bordo tima Ismirom Mirvićem.

U planu je i pozdravljanje s uposlenicima kluba, a sutra u toku dana defileom će ih dočekati omladinci iz Akademije FK Sarajevo.

Tan će, kako saznaje Klix.ba, primiti i počasnu plaketu od grada Sarajeva te će se sastati i sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem. Ujedno će biti razgovora i o daljnjem investiranju u našu državu.

Podsjetimo, malezijski milijarder Tan je postao većinski vlasnik Sarajeva krajem 2013. godine, a upravljanje klubom je prepustio Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu početkom marta 2019. godine.

Vijetnamski biznismen je tada kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok su preostalih 10 posto držali bh. investitori.

U međuvremenu je došlo do nove prodaje pa su sada, nezvanično, Tan i Mirvić suvlasnici sa po 49,13 posto upravljačkih prava FK Sarajevo, dok preostalih 1,74 posto imaju ostali ulagači.