Osim navedenih slučajeva pod pritiskom javnosti je parlamentarac SDA Kaplan dnevnice za odvojen za život koje naplaćivao iz federalnog budžeta upaltio u MErhamet. Ono kao ako parlamentaraca ima dvije žene jednu u Stocu drugu u Sarajevu, kako ba da se odvoji od druge. Ali sve su tu poljedice koje muminu nameće ovaj nakaradni nešerijatski sistem, iako čovjek ima pravo na 3 naknade za odvojeni život od ukupno 4 žene !
@fantom slobode Kako izdrži sa tolikim ženama ? Pa priznajem kad si parlemntarac sa crkavicom od 4000Km mjesečno plus pomenuta naknada za duševnu bol za odvojen život od žene nije se lako odbranit od žena. A kako sa njima ? Pa guzi parlametarac do izemoglosti, eto šta. Pa jel i za vriejme Ramazana ? Osim Ramatana, osim :)
@fantom slobode On ide da to bude sve šerijatu i po vjerskim zakonima, a ne da prima po tri odvojene naknade za duševnu bol BEZ IKAKVOG ZAKONSKOG OSNOVA :)) ALi mi smo sekularna država, šerijatski zakoni ne važe ! Eh i Sejdić i FInci su nešto načuli, ali šta su dobili ?? VAžno je šta se dobije, a ne šta se odbije !
Prikaži sve komentare (44)