Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva nam je vlast,takvi su i gradjani.Ocigledno da nismo zasluzili bolje.Ne mozes ti jednom obicnom gradjanu iskorijeniti navike poput davanje mita, sredjivanja, od kese do doktora, do kupovanja skole, posla.Zato se ne trebamo cuditi sto je i vlast takva.Tesko je to iskorijeniti iz temelja.A to je jedan ako nije i najveci problem ovdje.Rijetko ko se usudi prijaviti.Jer opet znamo kakav nam je i pravni sistem..sve vuce jedno za drugim.
Osim navedenih slučajeva pod pritiskom javnosti je parlamentarac SDA Kaplan dnevnice za odvojen za život koje naplaćivao iz federalnog budžeta upaltio u MErhamet. Ono kao ako parlamentaraca ima dvije žene jednu u Stocu drugu u Sarajevu, kako ba da se odvoji od druge. Ali sve su tu poljedice koje muminu nameće ovaj nakaradni nešerijatski sistem, iako čovjek ima pravo na 3 naknade za odvojeni život od ukupno 4 žene !
@fantom slobode Kako izdrži sa tolikim ženama ? Pa priznajem kad si parlemntarac sa crkavicom od 4000Km mjesečno plus pomenuta naknada za duševnu bol za odvojen život od žene nije se lako odbranit od žena. A kako sa njima ? Pa guzi parlametarac do izemoglosti, eto šta. Pa jel i za vriejme Ramazana ? Osim Ramatana, osim :)
@fantom slobode On ide da to bude sve šerijatu i po vjerskim zakonima, a ne da prima po tri odvojene naknade za duševnu bol BEZ IKAKVOG ZAKONSKOG OSNOVA :)) ALi mi smo sekularna država, šerijatski zakoni ne važe ! Eh i Sejdić i FInci su nešto načuli, ali šta su dobili ?? VAžno je šta se dobije, a ne šta se odbije !
Draga Ivana, prva odluka koju spominjete, nije ispravna. Naime, Vi kao novinar, trebali bi ste imati kriterije za plasman informacija. Zalosno je da je istina da se dnevnice spornom uredbom nisu uopste povecalem. Dnevnice su godinama isplacivane uvecane, ali vi novinari izgleda da nemate duha da malo bolje upoznate propise. Zalosno je da ste kao i odredjeni politicari nasjeli na pricu uvecanja dnevnica, a jos je zalosnije da niste osudili ztakve isplate dnevnice k jos prije berem pet godina. Toliko o vasem novinarstvu...
Konacno da se probudimo! Svaka cast. Idemo dalje! Sta cemo sljedece?