Konacno! Jos samo da izbace boga iz "God keep our land glorious and free" i stave jednu "Goddess", pa da "O Canada" bude himna po mjeri svih. Mozda jos neke sitne ispravke kao ona "our home and native land" jer oni cija je "native land" zive u rezervatima i polako izumiru obespravljeni, otrovani alkoholom, bolestima i jeftinim drogama. Ali to nije toliko vazno za politicki korektne snobove i premijera manekena.
@god Free Tebi je rijec "bog" kao razjarenom biku crvena matadorova zastavica :-) Boga sam usput spomenuo, a poenta je bila nesto sasvim drugo. Promasio si sasvim sustinu samo zato sto si vidio tu rijec. Kritikujem ove besmislene politicki korektne akcije koje su dojadile i bogu i narodu :-) Osim toga, stao sam na stranu potlacenih sjevernoamerickih plemena, a za to me nisi pohvalio. Tako mi velikog Manitua, to nije fer :-)
@god Free Osnovna pristojnost nalaze izvinjenje nakon sto nekoga ubijes. "Uh, pardon, ja vas ubih" :-) Oni istrijebise te domoroce i divljake, ali bar drze do pristojnosti i osnovnog reda. Ne bi postojao ovaj kontinent da "civilizovani" ne dodjose. Sta ti predlazes kao alternativu ovim sadasnjim tekstovima? Who saves the queen? In who we trust? I od koga Srbi da traze spas ako se ne obrate Bogu pravde?
Prikaži sve komentare (51)