Ko je imalo vremena proveo u inostranstvu, vjerovatno je imao i priliku da upozna i druge kuhinje. Taj je, ako ista konta, i skontao da je nasa kuhinja daleko najpotcijenjenija na svijetu. Kad vidim sta su drugi uspjeli da "prodaju", ne mogu da vjerujem koliko mi samii ne cijenjimo svoje. Italijani spagete prodaju kao umjetnost, a za picu koja je dostigla do svakog "coska" svijeta da i ne govorim. Turci izmislili novi kebab, ovaj sa zapada sa litrom sosa, i svi ga slave. Indijci udare toliko ...
zacina da vise i ne znas sta jedes. Samo ti bude uskusno. Kinezi su svakako postali "IN". Da stave macku na tavu, raja bi je jela. Dok mi, pored onakvih cevapa, raznih nacina pita (sto je stvarno umjetnost), corbi, pecenja i svega toga, nismo u stanju da dovedemo ovu nasu kuhinju na, recimo barem taj nivo da raja vani makar zna o cemu je rijec.....i to nije zbog kuhinje, to je zbog nas!
Pa onda vas dvojica i niste baš uspjeli vidjeti nešta od evropskih ili američkih kuhinja. Vidjeli ste njihovu brzu hranu koja se prodaje po ulicama i radnjama gdje se čeka na nogama, i zaključili da je to to. Da bi upoznao nečiju kuhinju treba živjeti duži period u toj zemlji, družiti se sa njihovim ljudima, listati njihove kuhare da bi vidio šta sve ljudi prave u svojim kućama. U kućama ! Kuhinja u BiH je raznovrsna, ali ljudi koji dođu na odmor zaključuju da nemamo šta osim bureka i ćevapa.
Prikaži sve komentare (293)