Komentari (293)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
baklava u naslovu, a slike niđe
istetoviracu baklavu haha i hurmadžik
"Komentar skriven zbog previše negativnih ocijena,klikni da prikažeš" Kako je glupa aplikacija, ova nova...ni jedan jedini dislike na komentaru a oni ga cenzurišu...
Kod nas se najbolje jede nek prica ko sta hoce. A sto mi nesto ne znamo zastititi e to je vec druga prica.
bravo slatkice za komentar! konacno neko skontao!!!!:))
@Navijac_BiH Sto jest jest, da se ne lazemo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ma joooook mi smo to izmislili :) hahahaahahahahahah
Mene interesuje kako Mehmed paša Sokolović nije iz te bošnjačke ili ti bogumilske porodice? Pa ima li igdje tih bošnjaka ili bogumila iz ovog perioda osim iz vaših bajki? Spominju li se igdje ti bošnjaci za vrijeme turaka osim što je to označavalo "tvrdoglave Srbe" što je i napisap Sulejman u pismu kapetanu Gradačeviću?! Molim objašnjenje ovih novokomponovanih bošnjaka!
ne postoji "bosanska" kuhinja......ne postoji "bosanski" jezik....ne postoje "bosanci"......pismenima predlazem da procitaju ustav ili bar poslednji popis.....
@SlobodnoMisljenje ......jej jos uvjek posle sranja gurate prste u supak? :))).....zar nisi cito da vam je prosle godine rejs dozvolio upotrebu vc papira :))))
Jednog dana aBd necete ni vi turci pravoslavne vjere postojati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svi se hvale sa bosanskom kuhinjom, a izvan Bosne bosanskih restorana mogu se na prste izbrojati.
Eno Taj Mahal u Dubrovniku. Ja i nisam nesto ocekivao ali kada sam bio dole na ljetovanu i doveo prijatelja Nijemca sam naravno otisao tamo na veceru... GOZBA je bila, do sada najbolji bosanski restoran vani koji sam vidio. Steta sto stranci ne znaju nasu hranu npr. u tom restoranu su stranci uzimali vrlo male obroke uglavnom predjela jer se vidi da nemaju pojma sta se krije iza naziva nasih jela... Zato kada je konobar poceo donositi na nas stol svi su uprli oci kao u 1000 noci lol
Nasa kuhinja je dokaz koliko ne postujemo sebe i svoje..
Ko je imalo vremena proveo u inostranstvu, vjerovatno je imao i priliku da upozna i druge kuhinje. Taj je, ako ista konta, i skontao da je nasa kuhinja daleko najpotcijenjenija na svijetu. Kad vidim sta su drugi uspjeli da "prodaju", ne mogu da vjerujem koliko mi samii ne cijenjimo svoje. Italijani spagete prodaju kao umjetnost, a za picu koja je dostigla do svakog "coska" svijeta da i ne govorim. Turci izmislili novi kebab, ovaj sa zapada sa litrom sosa, i svi ga slave. Indijci udare toliko ...
zacina da vise i ne znas sta jedes. Samo ti bude uskusno. Kinezi su svakako postali "IN". Da stave macku na tavu, raja bi je jela. Dok mi, pored onakvih cevapa, raznih nacina pita (sto je stvarno umjetnost), corbi, pecenja i svega toga, nismo u stanju da dovedemo ovu nasu kuhinju na, recimo barem taj nivo da raja vani makar zna o cemu je rijec.....i to nije zbog kuhinje, to je zbog nas!
Pa onda vas dvojica i niste baš uspjeli vidjeti nešta od evropskih ili američkih kuhinja. Vidjeli ste njihovu brzu hranu koja se prodaje po ulicama i radnjama gdje se čeka na nogama, i zaključili da je to to. Da bi upoznao nečiju kuhinju treba živjeti duži period u toj zemlji, družiti se sa njihovim ljudima, listati njihove kuhare da bi vidio šta sve ljudi prave u svojim kućama. U kućama ! Kuhinja u BiH je raznovrsna, ali ljudi koji dođu na odmor zaključuju da nemamo šta osim bureka i ćevapa.
PRIKAŽI ODGOVORE (73)
A da neko pocne sa projektom "zastite nase hrane" ili ce i ovo ostati na prici. Mi generalno samo pricamo a realizacija nula bodova.
baklava je malezijska
Nasa kuhinja je vrh, nisam vidjela strance da ostavljaju nesto po tanjurima, sto se za nas ne moze reci po njihovim zemljama. Barem ja
Kakvi su ovo željezni tanjiri, jel ovo u zatvoru slikano?
....a vapaće štani?...cccc...
mojne
Dibek kahva
MokeR Najbolja na Bascarsiji, u Dibeku !!!
Baklava je ukusna - jebe mi se čija je...