Ne bi pogriješili da pohapse SVE privatnike od Bašćaršije do Marindvora, a Bogami i šire. Fiskalni računi su tamo nepoznanica i ako tražite, prvo se zbune, onda imaju puno posla, a kad postanu sigurni da niste inspektor, prestanu vas primjećivati. INSPEKCIJA I TELEFONI ZA PRIJAVU NE REAGIRAJU !!!
Naravno Hamo, nema ovdje dovoljno mjesta za napraviti spisak svih onih koji bi trebali biti cimeri Mrkvama, koji nisu ni malo bolji niti lošiji od njih. Ja sam se u svom komentaru fokusirao na privatnike. Fiskalne kase su bili dužni kupiti svi pravni subjekti, da bi određeni ljudi iz tadašnje vlasti akumulirali veliki novac, zaprijećene su kazne onome ko zakasni sa kupovinom, a zanemaruje se osnovno: izdavanje računa i tako pada cijeli, preskupi sistem. Nonsens je i obaveza veleprodaja da imaju fiskalne kase jer se sav promet odvija putem banaka, nema gotovine u prometu novca. (U RS-u skontali, pa ukinuli). Združeni lopovi i kriminalci, zaposleni u državnim ustanovama, a zvanje stekli na prestižnim univerzitetima u Biloj, Novom Travniku, Laktašima ii drugim slapovima znanja. Zato ni malo ne čudi ovaj haos koji nije ni malo slučajan,
Utajili su sigurno, ali to je malo koliko se utaji izvan ovoga "od B. do M.". Sjećam se onog Međugorja, pa tamo NIKO ne plaća porez. I takvih je mjesta koliko hoćeš. Da ne spominjemo spiskove dućnika UIO sa utvrđenim iznosima, i ništa.
Prikaži sve komentare (68)